Guide

Vinterens nye Android-apper

Se hva som rører seg i Google Play nå.

Det bugner av apper i applikasjonsbutikken Google Play, og i denne faste artikkelserien viser vi frem noen utvalgte, nye apper som har gjort seg bemerket. Denne gang trekker vi frem et par gode spill du kan kose deg med, den nye Opera-nettleseren og ikke minst Photoshop Touch, som tilsynelatende har slått godt an hos mobilfotografer verden over.

Andre apper som tas med i denne oversikten tror vi kan passe noen Android-brukere uten at de nødvendigvis er verdt å sjekke ut for alle. De beste og meste generelle appene får imidlertid plass på den omfattende listen over essensielle Android-apper.

Se også:

Photoshop Touch

Denne appen har vært tilgjengelig til nettbrett en god stund, men har nå kommet som mobilversjon også (Android 4.0 eller nyere). Dette er gode nyheter for alle som liker å ta bilder med mobilkameraet sitt, og justere og behandle bildene i etterkant, for her får du rimelig avanserte funksjoner til å gjøre jobben.

Fiks mobilbildene dine med Photoshop Touch (35 kroner)

Real Racing 3

Hvis du leter etter et bilspill med overlegen grafikk og muligheten til å kjøre "ekte" biler, bør du prøve Real Racing 3. Det er ikke like krevende som andre bilspill, men det er gratis, byr på mange forskjellige moduser, og du kan kjøre online mot andre.

Gi full gass i Real Racing 3 (gratis)

Quiz Battle

Det finnes mange quiz-spill i Google Play, men Quiz Battle fra Illustrert Vitenskap er det første av denne typen som virker skikkelig forseggjort. Spørsmålene er mange, brettene er varierte, og vanskelighetsgraden er godt tilpasset voksne. Gratisversjonen fungerer fullt ut, og hvis du etter hvert vil ha flere brett kan du oppgradere til Premium-versjonen for 21 kroner.

Gjett hvem som ble deportert til St. Helena ved å spille Quiz Battle (gratis/premium 21 kroner)

Harlem Shake Creator

"The Harlem Shake" kapret døgnfluestempelet til "Gagnam Style" over natten, og har nå fått blant annet fotballaget Manchester City og en gruppe gruvearbeidere i Australia til å lette på dansefoten. Konseptet går altså ut på å først danse monotont før videoen eksploderer i et dansebonanza med flere dansere som rocker i sine villeste positurer. Harlem Shake Creator gir deg oppskriften steg for steg, samt hjelp til å laste opp videoen på You Tube.

Shake-sh-shake it med Harlem Shake Creator (gratis/fullversjon 6 kroner)

Skatteetaten

Skatteoppgjørets time nærmer seg, og hvis du ikke er helt sikker på hvordan du skal fylle ut selvangivelsen din kan kanskje denne appen være til hjelp. Skattetaten-appen gir deg råd og veiledning, samt muligheten til å slå opp ord du ønsker en forklaring på hva betyr. Appen ser kanskje ikke særlig spennende ut, men selve informasjonen kan være nyttig hvis du lurer på noe om skatter og avgifter.

Sjekk hvilke fradrag du har krav på via Skatteetaten-appen (gratis)

Opera-nettleser

Norske Opera Software ASA har lansert en splitter ny mobilnettleser til Android, som er mye bedre tilpasset smartmobiler. Grensesnittet er lekkert og funksjonene er smarte. Blant annet får du en liste over aktuelle lokale nettsider, datasparingsmodus og offline-lagring.

Gjør mobilsurfingen din via Opera-nettleseren (gratis)

SwiftKey Keyboard 4

Tastaturet SwiftKey blir av svært mange Android-brukere ansett for å være det aller beste tastaturet. Nå har SwiftKey Keyboard kommet i splitter ny utgave som også inkluderer teknologien "SwiftKey Flow"; nærmest en ren kopi av "Swype"-konseptet som går ut på at du kan dra fingeren fra bokstav til bokstav for å skrive. Ordboken har også blitt oppgradert.

Skriv enklere på mobilen med SwiftKey (oppgrader gratis/kjøp for 22 kroner)

Temple Run 2

Oppfølgeren til det hyper-populære spillet Temple Run, altså Temple Run 2, har nå dukket opp i Google Play. Det går ut på det samme som det første spillet, men grafikken er bedre, hindrene er annerledes og karakterene har unike egenskaper. Hvis du ikke er lei, er det bare å løpe videre.

Legg på spring i Temple Run 2 (gratis)

Wombi Treasures

Utvikler Wombi har laget fryktelig mange spill til barn som de normalt selger til rundt 20 kroner stykket. Skattejakt-spillet Wombi Treasures er ett av de siste i den lange rekken, og dette går ut på å grave frem skatter ved å gnikke på mobilskjermen. Spillet er ganske bra, men samtidig veldig, veldig kort. Dermed får du skuffende lite valuta for pengene dine hvis du kjøper dette.

Dra på kostbar skattejakt med Wombi Treasures (17 kroner)

Alex og Fridtjofs podcast

TV Norge-programlederne Alex og Fridtjof lager en podcast hvor de hver uke inviterer en norsk B- eller C- kjendis til å reflektere over livets små- eller enorme mysterier. Podcasten klarer seg greit i iTunes, mens Android-brukerne kanskje har hatt større vanskeligheter med å finne frem til den. Derfor har de nå lansert sin egen podcast-app til Android.

Møt Blipp, Hundvin og Bernhoft i Alex og Fridtjofs podcast (gratis)

Perfect365

Retusjerte bilder på sosiale medier og andre Internett-profiler er vel nesten vanligere enn originale bilder. Appen Perfect365 hevder at dette er "den enkleste måten å få deg til å se fantastisk ut", og hvis du ikke tar det som en grov fornærmelse, så er kanskje dette appen for deg.

Lag en falsk utgave av ansiktet ditt med Perfect365 (gratis)

Otaku Camera

Japanske tegneserier, eller såkalt "manga", er populært over store deler av verden. Med appen Otaku Camera kan du gi dine kamerabilder en skikkelig manga-overhaling, med lydeffekt-bobler og det hele. Appen er gratis og du kan også laste ned haugevis av manga-rammer gratis.

Lag dine egne tegneseriebilder med Otaku Camera (gratis)

Øvrige: Slutta (Røyk- og snusslutt)***, Skiinfo Ski & Snørapport***, 4 Pics 1 Word (spill), News360 (nyheter), Quizkampen (quiz-spill)***, Mr. Melk Winter Games (spill), Gogobot (reise), Toy Story: Smash It! (spill), iMindfullness (meditering).

Sjekk hele listen:
Dette er de essensielle Android-appene

Lik oss på Facebook du også.

Les også
Opera Max vil spare deg for data
Les også
Et slikt tastatur har du ikke sett før
Les også
Slik ser Internett ut
Les også
Apper du må ha på mobilen og nettbrettet: Her er ukens anbefalte apper
Les også
Google Chrome til Android blir dobbelt så rask
Les også
Sjekk Operas nye Android-nettleser
Les også
Dette er de essensielle Android-appene
annonse