TestHTC One

Luksusmobilen som tar bilder i mørket

HTC One har alt - og litt til.

HTC One er ikke som de andre smartmobilene på markedet. HTC har laget en mobiltelefon der fokus har vært like mye på et lekkert utseende, som på det siste av mobilteknologi.

HTC One er et usedvanlig spennende bekjentskap. Den tilhører den lille gruppen av mobiltelefoner som har skjerm med full HD-oppløsning (1080 x 1920 punkter). I tillegg har den en design som får den til å skille seg ut. I et marked der det blir stadig vanligere å ty til plast i mobiltelfonene, er HTC One en kjærkommen avveksling, med sitt chassis i aluminium.

Kraftig maskinvare

Stereohøyttalerne gir god lyd.

Maskinvaren i HTC One er noe av det kraftigste som er å oppdrive, og dermed er telefonen i stand til å kjøre de tyngste applikasjonene og spillene som er skrevet for Android.

Selv om telefonen har en 4,7 tommer stor skjerm, så oppleves ikke HTC som noe monster å ha i lommen. Vekten er 143 gram, og størrelse er 137,4 x 68,2 x 9,3 millimeter. For et par år siden ville vi ha kalt en så stor mobil for et lite nettbrett. Men i dag er dette slett ingen uvanlig størrelse på en smartmobil.

Meget bra underholdningsmobil

Mediefunksjonene er samlet i en gruppe.

Telefonen er godt egnet for alle som er ute etter en underholdningsmaskin av ypperste merke. Lydspilleren har fått en omgang med ingeniørkunst fra Beats, noe som har gitt et svært bra resultat.

Her kan du spille musikken din med minimal forvrengning, og bruker du den sammen med et fornuftig headsett har du mye å glede deg over.

Alt av tilgjengelig teknologi

Telefonen inneholder alt som er tilgjengelig av relevant teknologi. Her er NFC, LTE (4G), Wi-Fi (også 802.11 ac), GPS, Bluetooth og mere til. Til og med den gode gamle Ir-porten er dukket opp igjen. Denne gang er det ikke for å kunne overføre data i sneglefart til en PC, men for at telefonen skal kunne brukes som fjernkontroll til alt du måtte ha av underholdningsutstyr i hjemmet.

Tjenesten virker sammen med en app som gir deg programoversikt basert på hva tjenesteleverandøren din kan tilby.

Alltid oppdatert på nyhetsbildet

Telefonen fremstår som slankere enn den egentlig er.

Brukergrensesnittet er det velkjente Sense, men nå med en liten endring på frontsiden. Her er det kommet til en fast app som viser deg nyhetsoppdateringer. Her vil du hele tiden finne de siste nyhetene fra innholdsleverandørene du selv har valgt. Dette er ikke en RSS-feed, og utvalget forutsetter derfor at leverandøren har en avtale med HTC.

Så langt er det ikke så mange norske innholdsleverandører, men det er ventet å komme etter hvert.

HD-Voice

Lydutgangen sitter på toppen.

Telefonen har også den nye teknologien HD-Voice, som Telenor nylig åpnet for i sitt nett. Det betyr at du kan snakke med krystallklar lyd til andre i samme nett. HTC One har også en teknologi som renser lyden for omgivelsesstøy (DSP), slik at den du snakker med ikke skal bli forstyyret av bråket du har rundt deg.

Støyfilteret fungerer overraskende godt.

Laster ned i rekordfart

Med LTE på plass kan du laste ned store filer fra Internett som om du satt på det fiberoptiske bredbåndet hjemme. Telefonen har 32 GB minneplass der du kan lagre filmer og annet innhold. Store filer kan også lagres på Dropbox for nedlastning til mobilen ved behov. HTC gir deg 25 GB lagringsplass i to år på denne skytjenesten.

To kraftige fronthøytalere gir stereolyd til filmopplevelsen, og du kan filme i HD både med front-kamera og hovedkamera.

Kameraet "ser" i mørket

Hovedkameraet er imidlertid ganske spesielt, ettersom det tar bilder med bare 4 megapiksler oppløsning. Det skyldes at HTC mener sluttresultatet blir best om hvert bildepunkt inne i kameraet får mest mulig lys. Ved å redusere antallet piksler, og heller øke størrelsen på sensorene, hevder HTC at de får 300 prosent med lys inn i kameraet enn det konkurrentene klarer.

Vi kan i alle fall konkludere med at dette er det beste kameraet vi har brukt til fotografering innendørs og i svakt lys. I kraftig lys finner vi at HTC kommer noe dårligere ut enn konkurrentene.

Vi kunne nok ha tenkt oss noe bedre batterikapasitet. Men gjør du noen enkle grep kan du få batteriet til å vare ganske lenge, selvsagt avhengig av hvor mye du bruker den.

Alternativene

Er du opptatt av å ha en mobiltelefon som har alt, og som samtidig tar seg godt ut, er HTC One en telefon som burde passe deg utmerket. Per dato er det bare Sony Xperia Z som kan vise til tilsvarende egenskaper. Hvilken av disse du velger er selvsagt avhengig av hva du liker best. HTC One tar de beste festbildene, mens Xperia Z er vanntett og kan brukes i sprutregn.

En annen utfordrer en Samsung Galaxy S4, som er ventet å komme i butikk kort tid etter HTC One. Denne har AMOLED-skjerm med samme oppløsning som One og Xperia Z, og er i tillegg utstyrt med noen nye sensorteknologier.

Les også
Nå får du HTC One med ren Android
Les også
HTC One SV: God, men ikke fullgod
Les også
Sjekk hvilken toppmodell du bør velge
Les også
Apple med patent på å snu telefonen i luften
Les også
Første bilder av Samsung Galaxy S4 Mini lekket
Les også
Nokia-patent kan bannlyse nettdeling i Android
Les også
Ytelsestestene, tilbehøret og bildene ...
Les også
Slik overlever mobilen på påskefjellet
Les også
Hva betyr egentlig «fri bruk»?
Les også
Et slikt tastatur har du ikke sett før
Les også
Vi har sett nærmere på HTCs nye toppmodell
annonse