Til hovedinnhold
TestAnbefalte apper til Windows Phone, Android og iOS:

Her er ukens anbefalte apper

Vi har testet fem totalt forskjellige apper, deriblant en verktøy-app og en for stjernekikkerne.

Jack of Tools PRO

Vi i Amobil-redaksjonen tester hver eneste uke et stort antall ulike apper. Ikke alt er like bra. For at du skal slippe å lete gjennom store mengder "søppel" kommer vi hver lørdag fremover til å finne frem til de fem beste appene vi har testet i løpet av uken. Merk at disse appene ikke nødvendigvis trenger å være nyheter i applikasjonsbutikkene.

Jack of Tools PRO

Format: Windows Phone
Pris: 14 kroner (+prøveversjon)

Smartmobilen din har både aksellerometer og GPS under dekselet, og dette er egenskaper som gjør det mulig å bruke den som et slags verktøy. Med Windows Phone-appen Jack of Tools får du blant annet kompass, lommelykt vater, posisjonering, avstand til "base" (ditt eget hus, for eksempel), hastighet, høydemåler og lydmåler i en og samme app.

Hva du egentlig kan bruke alt dette til avhenger selvsagt av hvilke interesser og behov du har i det daglige. Er du snekker vil du ikke finne på å skrote vateret fordi du har Jack of Tools PRO på telefonen. Andre vil kanskje foretrekke å ha en egen lommelykt-app for å få raskere tilgang.

Likevel synes vi denne appen er ganske stilig. Setter du boligen din som base, kan du til enhver tid se for langt hjemmefra du er. På fjelltur kan du se hvor høyt du går, samt at du har kompass i appen. I taxien kan du fra baksetet sjekke om sjåføren holder fartsgrensa. Riktignok kan appen måle feil, men som regel angir den en feilbarhetsmargin som du kan forholde deg til. Hvis du liker å lire av deg "fun facts" om slike ting er dette drømmeappen for deg.

Du finner en gratisversjon av Jack of Tools i Windows Phone Store, men dette er en tidligere utgave som er ganske utdatert sammenlignet med PRO-versjonen. Prøv heller prøveversjonen av Jack of Tools PRO for å sjekke om du synes den er verdt 14 kroner. Vi lot oss friste.

Kjøp Jack of Tools PRO for 14 kroner (Windows Phone)

OBS! Se flere apper på de neste sidene!

SuitApp

Format: Windows Phone
Pris: Gratis

Å knyte slips kan være en stor utfordring for mange. Særlig hvis du bare bruker det noen få ganger i året. Et riktig knytt slips kan imidlertid utgjøre en betydelig forskjell hvis du vil ta deg godt ut i sosiale eller profesjonelle anledninger. Vet du ikke hvordan du skal knyte slipset? "There's a Windows Phone-app for that," nemlig SuitApp.

Joda, du kan fint finne en instruksjonsvideo på YouTube som gjør samme nytten, og det finnes utallige apper til andre plattformer som også går ut på det samme. Vi liker derimot de enkle forklaringene i SuitApp, med gode steg-for-steg-illustrasjoner, som gjør slipsknytingen til en langt mer overkommelig oppgave. Instruksjonene er på engelsk.

Half Windsor-knuten er så vidt oss bekjent den "klassiske" her på berget, men i appen kan du også prøve deg på Four in Hand eller Pratt Knot, samt sløyfe (Bow Tie). Vi liker at appen er enkel i formen, men det kunne kanskje vært en fordel om det stod en linje om hva slags type slips som egnet seg best til de ulike knytestilene. For eksempel, vil det se bedre ut med Pratt Knot hvis du går for et tynt, langt slips?

Hvis du har ambisjoner om å ligne Harvey Specter fra TV-serien Suits neste gang du trekker på deg dressen, kan vi anbefale gratis-appen SuitApp.

Last ned SuitApp (Windows Phone)

OBS! Se flere apper på de neste sidene!

Bama

Her er ukens app-anbefalinger:

Bama

Format: iPhone og Android
Pris: Gratis

Grønnsaker er sunt, men kanskje klarer du ikke helt 5 om dagen?

Bama.

Da er dette appen for deg. Her har en gjeng barnefamilier smakstestet en rekke grønnsaksretter, slik at du slipper å bruke familien som prøveklut når du skal servere noe sunt.

Sjekk også vann-appen vi testet forrige uke.

Ikke altetende

Bama har satt 100 barnefamilier til å teste forskjellige grønnsaksretter. Antallet retter er ikke ubegrenset, noe som også kan skyldes at appen kun tar seg for de 9 mest brukte grønnsakene.

Vi venter i spenning på at Bama skal utvide med flere grønnsaker og flere retter, men i mellomtiden har du 45 forskjellige retter å velge mellom.

Hver test er gitt en vurdering, og selv om de positive vurderingene er i flertall, er det også noen kombinasjoner som ikke kommer særlig bra ut.

Appen er enkel og oversiktlig, og selv om vi kunne tenkt oss enda større utvalg, gjør den det allikevel enklere å få i seg 5 om dagen.

Last ned til iPhone » Last ned til Android »

På de neste sidene kan du lese om en app som gir deg noe å prate om, og en app som gir deg stjerner i øynene.

Haze

Format: iPhone
Pris: 7,-

Der de fleste vær-apper tar helt av med detaljert grafikk og sprelske funksjoner, går Haze motsatt vei.

Haze.

Her ser du været på enklest mulig måte. Ikke minst er den visuelle presentasjonen blendende enkel og delikat.

Ikke noe vær-stress

Det tiltalende designet gjør at det er en fornøyelse å sjekke været. Interaksjonsdesignet er tydelig gjennomtenkt, og gjør bruken av appen svært så intuitiv.

Haze har ikke de mest avanserte mulighetene, men du får selvsagt ikke bare dagens vær. Appen bruker bakgrunnen til å indikere om for eksempel temperaturen skal stige eller synke.

Selvsagt har du også flere temaer å velge mellom, slik at du kan tilpasse fargepaletten i henhold til egen smak.

Haze lar deg sjekke været uten at du føler deg som den pensjonerte naboen som prater om været dagen lang.

Last ned til iPhone »

Sky Map

Format: Android
Pris: Gratis

Vi er ikke helt ute av mørketiden enda, og hva er vel mer fornuftig enn å bruke tiden til enn å se på stjernene?

Sky Map.

Sky Map er laget av Google selv, og forteller deg hvilke stjerner og planeter du egentlig ser der ute. Du trenger bare holde telefonen mot himmelen, og den forteller deg hva du ser.

Frigitt for alle

Google har frigitt Sky Map under en Open Source-lisens, hvilket gjør at det finnes flere apper der ute som ser omtrent like ut.

Dette er imidlertid originalen, og gir deg stort sett en like god opplevelse som kopiene. Når det også finnes nesten identiske apper som koster penger, blir det enkelt å velge Googles originale app.

Hvis du er i det romantiske hjørnet, må dette være drømmeappen. Med denne kan du fortelle din kjære navnet på alle stjernene dere ser opp på.

Du kan også søke på forskjellige himmellegemer, og appen viser deg hvor du skal flytte telefonen for å få rett legeme i sikte.

Til slutt kan du også gå frem eller tilbake i tid og se hvordan himmelen over deg så ut på det aktuelle tidspunktet.

Last ned til Android »

Les også
Helt ny Wimp-app for Android-mobiler
Les også
Apple satser på kart innendørs
Les også
Anbefalte apper til iOS og Android: Her er ukens anbefalte apper
Les også
Google og Telenor gjør det lettere å kjøpe Android-apper
Les også
De beste påskeferie-appene
Les også
Et slikt tastatur har du ikke sett før
annonse