Til hovedinnhold

Ryzen får bedre minnestøtte

AMDs nye prosessor skal snart fungere bedre med flere typer og raskere RAM.

Med den nye Ryzen-prosessoren har AMD klart å fange interessen til en ny generasjon PC-byggere. Men det hele har ikke foregått helt uten litt knirking. Prosessoren har også vist seg å være litt gnien på ytelse i spill og litt sær når det gjelder RAM-kompatibilitet.

Så siden lanseringen har AMD og deres partnere jobbet jevnt og trutt med å forbedre både drivere, BIOS-er, programvare, spill og selve prosessoren. Sistnevnte ved hjelp av mikrokode – slikt kan legges inn i en BIOS-oppdatering – som sørger for «fininnstilling» av hvordan prosessoren oppfører seg.

AMD har allerede dyttet ut AGESA 1.0.0.4 – en mikrokodeoppdatering som i hovedsak fikset feil som kunne oppstå når prosessoren kjørte visse FMA3-instruksjoner.

Forhåpentligvis bedre RAM-klokking

Nå venter vi spent på neste oppdatering kalt AGESA 1.0.0.6, som ifølge en representant fra Gigabyte er på vei inn i BIOS-ene.

Denne oppdateringen skal legge større vekt på å gjøre Ryzen-plattformen i stand til å fungere bedre med DDR4-RAM fra forskjellige fabrikanter – og da ikke minst raskere minne.

Ved siden av å bedre den generelle kompatibiliteten mot de mange RAM-settene som er på markedet, er håpet at dette vil gjøre det enklere å klokke hovedminnet til høyere hastigheter. Raskere minne har nemlig en positiv effekt på ytelsen til Ryzen-prosessorene.

Ryzen duger da fint på vanlig hastighet også:
Men bør du gå for fire eller seks kjerner? >>>

(Kilde: TechPowerUp)

annonse