Tek.no

Nyhet

Dette er Pro-versjonene av AMDs nye Ryzen-prosessorer

Og blant dem befinner det seg en Ryzen 3-variant.

AMD
2 Juli 2017 13:00
annonse

AMDs nye Ryzen-prosessorer ble først kjent i desember i fjor, og siden den gang har prosessorene kommet på markedet i form av Ryzen 5- og Ryzen 7-modellene. I en pressemelding har AMD nå avduket en ny gruppe Ryzen-prosessorer, nemlig Pro-serien.

Pro-serien retter seg hovedsakelig mot bedriftsmarkedet og består av til sammen seks modeller under navnene Ryzen 3 Pro, Ryzen 5 Pro og Ryzen 7 Pro.

Av disse er det nok Ryzen 3-varianten som er interessant, siden denne indirekte avslører en ny gruppe i tillegg til de eksisterende Ryzen 5- og 7-variantene som allerede finnes. Ryzen 3 Pro ligger altså i den lave enden og kommer med fire kjerner og kun fire tråder.

Dette er de nye Pro-utgavene av Ryzen-prosessorene.

AMD

Kommer i år

Ryzen 5 Pro kommer på sin side med fire kjerner og åtte tråder eller seks kjerner og tolv tråder, mens Ryzen 7 Pro kommer med åtte kjerner og 16 tråder. Disse har med andre ord den samme utrustningen som de vanlige, forbrukerrettede utgavene av prosessorene.

annonse

Pro-versjonene skiller seg imidlertid ved at de byr på mer avansert sikkerhetsteknologi i form av det AMD kaller maskinvarebaserte, kryptografiske sikkerhetsteknologier. Pro-versjonene skal også levere høyere kvalitet og holdbarhet enn de eksisterende utgavene av Ryzen-brikkene.

Ifølge AMD vil de første maskinene med Ryzen Pro-brikker være i salg globalt i løpet av andre halvdel av inneværende år, mens de mobile versjonene vil være i salg i løpet av første halvdel av 2018. Mer spesifikt tidspunkt foreligger ikke. Ytterligere informasjon om Ryzen Pro kan du finne på AMDs produktside.

Konkurrenten Intel slipper snart sin nye Core i9-prosessor »

Les også
AMDs Computex-pressekonferanse
Les også
Ryzen får bedre minnestøtte
Les også
AMD Ryzen 5 1600X og Ryzen 5 1500X
annonse

Les også