Til hovedinnhold

Gratisverktøy for studenter

Den amerikanske bokhandelen Barnes & Noble skal etter planen lansere gratis programvare som er rettet mot studenter på høyere nivå.

Programvaren har fått navnet Nookstudy, og skal tilby studenter verktøy som blant annet skal kunne brukes til å organisere digitale ressurser som ebøker, pensum, notater, dokumenter og bilder. Den skal også gi tilgang til over en halv million gratis ebøker. Nookstudy skal være utviklet etter tilbakemeldinger fra både studenter og professorer.

Den skal kunne brukes til å lese flere ebøker og kilder samtidig, og gi enkel tilgang til ressurser. Videre skal verktøyet blant annet kunne brukes til å merke tekst og notere, zoome inn på sider, mulighet til å skreddersy oppsettet, og innholdet skal også være søkbart.

Nookstudy er et brukervennlig verktøy som gir studenter rask tilgang til forskjellige ressurser, og øker effektiviteten, heter det i en pressemelding fra Barnes & Noble.

Programmet skal være kompatibelt med ebøker fra Barnes & Noble, og skal ifølge utviklerne støtte både Windows og Mac.

Lanseres i august

Nookstudy brukes allerede av studenter ved enkelte universiteter, men skal etter planen legges ut for alle i august. Interesserte kan registere seg på nookstudy.com, og få beskjed når programvaren er klar for nedlasting.

(Kilder: Neowin, Barnes & Noble)

annonse