Tek.no

Nyhet

Ta med deg Wikipedia overalt

14 Okt 2009 12:01

Det taiwanske selskapet Openmoko har lansert en liten håndholdt enhet på størrelse med en lommebok, og som dermed kan tas med overalt.

Meningen er at enheten skal kunne brukes til å lese leksikonet Wikipedia – den har den engelske utgaven av leksikonet ferdig installert (rundt 3,5 millioner artikler).

Wikireader har 3,7-tommers trykkfølsom monochrom 240 x 208 piksler skjerm, og et microSD-kort med lagringskapasitet på 4 GB. Selskapet bak enheten tilbyr gratis oppdateringer hvert kvartal, eller man kan abonnere på innhold for en avgift på 59 USD per år, noe som visstnok skal levere ferskt Wikipedia-innhold på et nytt microSD-kort.

Enheten er uten nettforbindelse, men leksikonet skal kunne oppdateres ved å laste ned nytt innhold til microSD-kortet via en datamaskin som støtter et slikt kort, eventuelt en kortleser.

Enheten har innebygd nettleser som viser Wikipedia-artiklene. Hele Wikipedia-filen er ifølge Openmoko på rundt 25 GB (uten bilder), men selskapet har klart å komprimere dette til rundt 4 GB.

Wikireader skal ifølge selskapet kjøre ett år på to AAA-batterier, dersom enheten brukes rundt 15 minutter per dag.

Nettbutikken Amazon tilbyr enheten for 99 USD.

Les mer om Wikireader på thewikireader.com eller se videodemostrasjon på Youtube:

(Kilde: TG Daily)

Les også
Ny Kindle-utfordrer?
Les også
Google skal lansere bokhandel
Les også
Ny tablet fra Archos
Les også
Tablet fra Microsoft
Les også
Strengere Wikipedia-redigering
Les også
3 millioner artikler i Wikipedia
annonse

Les også