Til hovedinnhold

Kontorpakke for barn

EducOOo presenterer OOo4Kids 1.0 ! from Jean-Marie LAFON on Vimeo.

Kontorpakken Ooo4kids er en spesiell utgave av Openoffice.org som er tilrettelagt for barn. Pakken er nå tilgjengelig på 13 språk, inkludert norsk bokmål.

Openoffice.org for barn

Denne pakken er basert på Openoffice.org, men er veldig forenklet, og skal passe best for barn i alderen 7 til 12 år. Pakken består av fire moduler: tekstbehandling, regneark, presentasjon og et tegneprogram. Den støtter Windows, Mac, Linux og XO Sugar. Pakkene er distribuert under lisensen LGPL.

Det er organisasjonen Educooo som står bak Ooo4kids. Les mer på educoo.org (foreløpig kun tilgjengelig på fransk, men en norsk språkversjon kommer senere), og education.openoffice.org/.

Se en videodemonstrasjon av pakken på vimeo.com.

Last ned

Ooo4kids er tilgjengelig på ooo4kids.org – selve nedlastingslenkene finner du via denne siden.

Andre utgaver av Openoffice.org

Du finner fullversjon (engelsk) av originalen på openoffice.org, og de norske (bokmål og nynorsk) finner du på no.openoffice.org.

Det arbeides også med en lett utgave av Openoffice.org, nemlig Ooolight, en utgave som skal være rettet mot voksne brukere. Denne utvikles parallelt med Ooo4kids. En foreløpig versjon av Ooolight for Windows er gjort tilgjengelig av Olav Dahlum, representant for Educooo i Norge, på: kristshell.net. Oooligh kan også lastes ned fra anotherhomepage.org.

(Kilde: Educooo i Norge)

annonse