Til hovedinnhold

– Openoffice.org for dyrt

Sarpsborg kommune bruker ganske sterke ord om hvor dårlig Openoffice.org er å jobbe med, melder nettstedet digi.no.

– Det var som å komme til steinalderen. Det gikk ikke an å finne folk via internett, e-postsystemet og adresseboken var ubrukelig. Dessuten er det 19 millioner NOK å spare ved å velge Microsoft Office, sier IT-sjef Tommy Otnes til magasinet Offsek.

Pål Nilsen, seksjonsleder og kommunens ansvarlig for IT og kommunikasjon, er stort sett enig med Otnes.

– Openoffice.org var ikke godt nok som arbeidsverktøy. Microsoft-plattformen innebærer mer effektiv drift og store besparelser, sier Nilsen.

Kommunen har tidligere vært beskrevet som ivrig tilhenger av fri programvare, men nå er tonen altså en helt annen.

Latterlig påstand

Nasjonalt senter for fri programvare stiller de seg svært kritisk til at Microsoft-plattformen kan gi den innsparingen som kommunen sikter til.

– Hvis Sarpsborg kommune sier de skal spare 15 millioner kroner i året på å gå over til Microsoft i forhold til OpenOffice.org, så vil jeg beskrive det som en latterlig påstand, sier konstituert direktør Christer Gundersen i Friprogsenteret til nettstedet digi.no, og utfordrer dem til å dokumentere regnestykket.

Kommunen svarer:

– Isolert sett er Microsoft Office mer en utgift en besparelse, men ser vi på totalen gir Microsofts verktøy en innsparingsgevinst som er synliggjort i budsjettet, sier Nilsen.

(Kilde: Digi.no)

annonse