Til hovedinnhold

Iphone uten abonnement: 4000 kr

Iphone har blitt større siden sist.

Iphone uten abonnement? Fra 4000 kroner, dersom vi skal oversette italienske priser til norsk. Hos operatøren Vodafone selges nemlig telefonen for 499 og 569 euro for henholdsvis 8 GB- og 16 GB-versjonen.

Dermed ser det ut til at Iphone uten abonnement koster 4000 kroner for 8 GB-utgaven, og 4500 kroner for 16 GB-utgaven.

Låst?

Elektronikk koster stort sett det samme over hele Europa, men det er ikke sikkert prisen er direkte oversettbar til norske forhold. Selv om telefonen selges uten et abonnement, er det ikke dermed sagt at telefonen ikke er operatørlåst. Og operatører subsidierer telefoner med operatørlås.

Uansett er det neppe snakk om veldig mange kroner i forskjell dersom dette er tilfellet. Dermed ser det ut til at du snart får en Iphone uten abonnement for under 5000 kroner i Norge.

Dette er en veldig lav pris i forhold til hva Iphone opprinnelig kostet. Med abonnementsavgifter kostet den en stund godt over 10 000 kroner. Nå har Apple halvert prisen, og kan dermed konkurrere med lignende telefoner fra HTC, Samsung, LG og andre.

Apple kan ta en Razr

Samtidig snakkes det nå om at Apple ser ut til å ta en Razr. Motorola sto bak den populære Razr-telefonen, og hadde stor suksess med denne. Men i stedet for å videreutvikle konseptet, satt de ned prisene for å skape større etterspørsel i massemarkedet. Dette var starten på de massive problemene Motorola nå er til knærne i.

Mange har bemerket at det eneste som egentlig er revolusjonerende nytt med Iphone, er at den har blitt billigere. Det er ellers ingenting nytt med telefonen, skriver Dow Jones Newswire.

Sjokket uteble

Da Apple presenterte den første Iphone kom den som et sjokk på hele mobilbransjen. 3G, GPS, Exchange-støtte og mulighet for tredjepartsprogrammer er imidlertid gammelt nytt i denne bransjen. Nå stilles det spørsmål om Apple har ressurser nok til å holde tritt med det tøffe smarttelefonmarkedet.

To telefoner som var meget eksklusive.

Motorolas Razr-historie har likhetstrekk med det Apple nå gjør. De satt ned prisen på Razr, solgte flere telefoner og gjorde kun overfladiske endringer på telefonene, som å utstyre dem med 3G og andre spesifikasjoner. Til slutt var folk lei, og inntrykket av Razr som en eksklusiv mobil var definitivt ødelagt.

Og selv om ingen for øyeblikket tror det samme kommer til å skje med Apple, er dette noe selskapet bør være oppmerksom på for ikke å gå på trynet.

Da Sony Ericsson lanserte K750i for noen år siden var det en skikkelig eksklusiv mobiltelefon. Men da prisene falt, og operatørene begynte å subsidiere telefonen tungt, minstet også telefonen dette preget. K750i ble en telefon for hvermannsen. Dog ble den en av Sony Ericssons store salgssuksesser.

Selvdestruktivt?

4000 kroner uten abonnement er foreløpig en ganske stiv pris for en mobiltelefon. Men hva skjer når den blir tilgjengelig for 1000 kroner eller kanskje enda mindre med abonnement? Apple har vist seg i stand til å selge utstyr du kan få for en billigere penge hos konkurrentene. Slår de nå beina under eksklusivitetspreget sitt, eller får de en skikkelig salgssuksess?

Diskutèr i forumet! »

(Kilder: Cellular-news.com, Vodafone.it)

annonse