Til hovedinnhold

Betaler folk for å stå i Iphone-kø

(Foto: Apple)

Hypen rundt Iphone 3G førte til at folk i flere land stilte seg opp i kø utenfor butikkene som solgte telefonen da den kom i salg. Også her i Norge sto flere mennesker klare utenfor mobilbutikkene som selger telefonen.

Les også:
Test av Apple Iphone 3G »
Iphone 3G tok fyr »

Betaler for køgjengere

Alle er imidlertid ikke like entusiastiske. I Polen har nemlig operatøren Orange sett seg nødt til å betale folk for å stå i kø utenfor butikkene sine i påvente av Iphone-slippet.

Telefonen kommer i dag i salg i landet, og køene er ifølge Orange en del av en reklamekampanje for telefonen. Og det ser ut til at det hadde vært dårlig med køer dersom Orange ikke hadde betalt folk for å stå der.

Iphone kommer nemlig også i salg hos operatøren T-mobile i dag, og utenfor denne operatørens butikker var det ifølge Reuters ingen køer å se i går.

Ingen Iphone-hysteri i India

Iphone kom i natt også i salg i India. Men inderne har ikke gått mann av huse for å sikre seg Iphone. Det var riktignok noen køer å se utenfor noen butikker.

Ifølge Reuters hadde en liten, men entusiastisk mengde mennesker samlet seg utenfor en av Vodafones butikker i New Dehli. I Jaipur ble sågar en lokal Maharaja sett i kø utenfor en av butikkene.

Grunnen til at Iphone ikke skaper det samme hysteriet i India som i Vesten er trolig den særdeles høye prisen. Et eksemplar av telefonen koster 3800 kroner i landet, noe som er omtrent to månedslønner for en mellomleder i middelklassen.

(Kilder: reuters.com)

annonse