Til hovedinnhold

Flopper iPhone i England?

Har Apple solgt 100 000 eller 25 000 eksemplarer av iPhone i Storbritannia? (Foto: Apple)

Denne helgen kom iPhone til engelske butikker. Men salget ser ikke ut til å ha nådd de store høydene.

Det råder forvirring om hvor mange iPhone-eksemplarer Apple har solgt i England hittil. I følge Apple selv har selskapet solgt 100 000 eksemplarer.

Men i følge flere kilder The Register har snakket med, har operatøren O2 kun 26 500 aktiverte iPhone-eksemplarer aktivert i nettet sitt etter helgen. Det betyr enten at Apples salgstall er på viddene, eller at tre fjerdedeler av alle iPhone i England er opplåst og brukes via andre operatører, skriver Mobilsiden.dk.

Solgte en drøy femtedel

Carphone Warehouse, som er en av landets støreste telekjeder, solgte kun 11 000 av sine 50 000 iPhone-eksemplarer i helgen.

En undersøkelse gjort av GfK NOP i England, kan underbygge teorien om at få briter er interesserte i å kjøpe iPhone. I følge undersøkelsen, ønsker kun to prosent av landets befolkning seg iPhone til jul. Hovedårsaken til at de fleste velger å la være skal være prisen, skriver The Inquirer.

Av de 500 deltakerne i undersøkelsen svarte tre fjerdedeler at de hadde hørt om iPhone, men var skeptiske til prisen.

- Kunder er ikke vant til å betale i overkant av 200 pund (2250 kroner) for en mobiltelefon, sier Richard Jameson i GfK NOP til The Inquirer.

(Kilder: The Inquirer, Mobilsiden.dk )

annonse