Til hovedinnhold

Nå kan gjestene dine også bruke Chromecasten – uten å koble seg på nettverket ditt

Ny «gjestemodus» gjør det enkelt for vennene dine å strømme innhold fra sine egne enheter.

Varg Aamo / Hardware.no

Googles lille strømmepinne Chromecast er en nyttig liten sak som både på en enkel og rimelig måte lar deg sende Internett-innhold fra diverse enheter til TV-en. Med gjester på besøk blir dette gjerne en artig sosial aktivitet, men det at gjestenes enheter også må kobles til Wi-Fi-nettverket for å utnytte Chromecasten kan nok fort bli noe upraktisk.

Nå melder Google på Chrome-bloggen sin at de har lansert en løsning som gjør dette problemet til en saga blott. Ved hjelp av en ny «gjestemodus» kan nemlig hvem som helst nå enkelt bruke Chromecasten din – uten å koble seg på Wi-Fi-nettverket ditt.

Gjestemodusen slås enkelt av og på i enhetsinnstillingene.Foto: Google

Sender PIN-kode via ultralyd

Den nye modusen kommer med den nyeste oppdateringen av Chromecast-applikasjonen og vil dukke opp i enhetsinnstilingene når du åpner appen.

Når du slår modusen på vil Chromecasten gjøre seg til kjenne for andre enheter som befinner seg innenfor Wi-Fi-rekkevidden. Deretter vil den sende ut en vilkårlig generert, firesifret PIN-kode til enhetene via korte ultralydsignaler. Dersom denne overføringen ikke fungerer kan man også skrive inn koden manuelt.

Koden vil vises både i Chromecast-appen og på bakteppet på TV-en, og vil nullstilles én gang i døgnet eller hver gang strømmepinnen startes på nytt. Når gjesten deretter åpner en Chromecast-kompatibel Internett-applikasjon fra enheten sin, vil cast-ikonet dukke opp i applikasjonen.

Kun for Android

Deretter er det bare for gjesten å kjøre i vei med strømming til TV-en, uten at du trenger å dele Wi-Fi-passordet med vedkommende. Den eneste begrensningen er at gjesten må befinne seg i samme rom siden ultralydsignalene ikke går gjennom vegger.

Det er verdt å merke seg at den nye gjestemodusen kun kommer med Android-versjonen av Chromecast-applikasjonen i denne omgang. Det er uvisst om eller når funksjonen skal bygges inn i iOS-utgaven også. Mer informasjon finner du hos Google, og se også video under for en kjapp introduksjon.

Det finnes mange alternativer innen trådløs bildeoverføring på markedet: Her er en gjennomgang av de mest populære løsningene (Ekstra) »

(Via Engadget)

annonse