Til hovedinnhold

– HP skal lansere en PC med innebygd 3D-skanner og projektor

PC-giganten med spennende sprell, ifølge rykter.

drserg/Shutterstock.com

Som flere andre PC-produsenter har også giganten HP gått gjennom en lang periode med kraftig økonomisk turbulens, noe som nylig fikk den konsekvensen at selskapet ble delt i to som et strategisk grep for å møte den nye virkeligheten.

I den krevende konkurransen i IT-bransjen er det som kjent også viktig ligge i front når det gjelder innovasjon, og det kan det virke som om HP nå har tatt på alvor. Ifølge nettstedet Recode skal selskapet nemlig snart vise frem en ganske så spenstig maskin.

PC med 3D-skanner og projektor

Kilder med «kjennskap til saken» har fotalt nettstedet at HP skal dra sløret av et innretning de har kalt «Sprout» på et arrangement i New York neste uke. Dette blir tilsynelatende et apparat som vil heve noen øyenbryn.

Sprout blir etter sigende en slags datamaskin med en stor berøringsskjerm ala dem man finner på selskapets Pavilion Touchsmart-serie. I tillegg skal den imidlertid også utstyres med en 3D-skanner og en projektor, noe som ikke akkurat er vanlig kost.

Skanneren og projektoren skal visstnok være plassert over hodet på brukeren. Projektoren skal projisere bilder ned på arbeidspulten til brukeren, noe som gjør det mulig å manipulere bildene med hendene, for eksempel ved å flytte rundt på elementer.

For profesjonelle og «prosumers»

Skanneren gjør det på sin side mulig å legge til nye elementer ved å skanne objekter, dokumenter eller lignende som plasseres på arbeidspulten. Konseptet høres altså ganske unikt ut, men det er uvisst akkurat hvilken form Sprout-innretningen vil få.

Sprout skal være utviklet av en fyr som heter Eric Monsef, som tidligere skal ha hatt en høy stilling hos Apple, og retter seg primært mot næringslivet. Den skal imidlertid også markedsføres til seriøse forbrukere, såkalte «prosumers».

Innretningen vil kjøre Windows i begynnelsen, men planene er angivelig også å gjøre den kompatibel med Googles operativsystem Chrome OS etter hvert. Ingen opplysninger om pris foreligger. Flere detaljer om det mystiske produktet kommer altså neste uke.

HP har også andre satsingsområder: Selskapet vil gjøre 3D-skrivere langt mer utbredt »

Mer om
annonse