Til hovedinnhold

Lesehest i sommer?

Sommeren er i full gang, spesielt her på østlandet, og mange har allerede tatt ferie. Ferien er tid for å slappe av, og mange foretrekker virkelig en rolig stund i solsteken med en god bok i hendene.

Tradisjonelt fremfor digitalt

Dansken Jakob Nielsen fra Nielsen Norman Group, har i en årrekke vært en anerkjent ekspert på brukervennlighet, spesielt når det gjelder nettsider. Nielsen har nå gjennomført en undersøkelse som konkluderer med at det tar lenger tid å lese en bok på elektronisk format, enn på papirformat.

Nielsen har testet tre forskjellige eboklesere, Kindle 2, Ipad og én ebokleser for PC, og sammenlignet disse med en vanlig bok av papir. En novelle av Ernest Hemingway ble lest av 24 personer.

PC er lite populært

Konklusjonen var blant annet at det tok leserne ti prosent lenger tid å lese med en ebokleser, enn med en vanlig papirbok, og at det tok betydelig lenger tid å lese teksten på en PC. En ebok på PC var også minst likt av leserne, i forhold til det å lese en tekst. Det viste seg at Ipad var noe raskere enn Kindle, men ikke nok til at dette var merkbart.

Leserne ble bedt om å gi leseopplevelsen en karakter på en skala fra 1 til 7. Ipad og Kindle ble omtrent like godt likt, med en karakter på henholdsvis 5,8 og 5,7, mens PC fikk karakteren 3,6.

(Kilde: Betanews)

Mer om
annonse