Til hovedinnhold

Studenter misliker Kindle

Nettbutikken Amazon satte i fjor høst i gang et prosjekt som gikk ut på å teste den håndholdte enheten Kindle DX. En rekke studenter på amerikanske høyskoler og universiteter fikk tilbud om å bruke enheten, og disse skulle etter hvert gi tilbakemeldinger til Amazon.

Nå skal de første resultatene være klare, og i flere tilfeller skal enheten ha fått strykkarakter.

Tall fra University of Virginia viser at 80 prosent av studenter som deltok i prosjektet sa at de ville ikke anbefale enheten for bruk i forbindelse med studieprosjekter, men over 90 prosent av studentene likte enheten som et lesebrett til bruk i fritiden.

Enkelte studenter mente Kindle DX passet godt som et lesebrett for å lese romaner, men var for treg for lesing av pensumlitteratur, det vil si når det ofte var behov for å bla frem og tilbake mellom sidene. Videre mente noen av bokmerkefunksjonen ikke fungerte tilfredsstillende.

Studenter ved Princeton University og Reed College roste enheten for lang batterilevetid, og at enheten fungerte godt som en håndholdt enhet, men de kritiserte detaljer som problemer med å skrive notater i margene, pluss at det var misnøye med presentasjon av fargediagrammer og grafikk.

Les også:

(Kilde: The Seattle Times)

annonse