Til hovedinnhold

Amazon tester ut webbasert Kindle

Amazon har lagt ut en betaversjon av en tjeneste som blir kalt for "Kindle for the Web". Her skal potensiellle kunder kunne lese og samle ebøker uten å trenge å laste ned eller installere noe, det vil si bortsett fra en nettleser. Tjenesten skal ifølge Amazon virker best med Firefox 3.6, Safari 5 eller Chrome 5.

Hensikten med dette tilbudet er at man skal kunne lese første kapitlet i en bok gratis, og dette skal også kunne deles ut på Facebook, Twitter og via e-postmeldinger, akkurat som annet webinnhold.

Det første kapitlet gratis

Dette fungerer på en slik måte at du først finner en ebok du er interessert i, og det skal dukke opp en "Read First Chapter Free"-knapp, og når du trykker på denne skal det åpnes et nytt vindu med det første kapitlet i boken. Du kan så eventuelt velge å kjøpe boken ved å trykke på en "Get Kindle Edition"-knapp, og kan laste ned hele boken.

Kun USA?

Det kan virke som dette tilbudet kun gjelder USA – vi får i skrivende stund i hvert fall ikke opp noen "Reed First Chapter Free"-knapp når vi er inne på en nettside for en bestemt ebok. Det er mulig dette vil dukke opp senere i andre land, det står ikke noe om eventuelle slike begrensninger på hjelpesidene til Amazon.

"Kindle for the web" finner du på amazon.com, og på denne siden finner du en oversikt over ebøker for Kindle. På denne siden finner du gratisprogrammer som kan brukes på ulike datamaskiner/enheter.

(Kilder: Zdnet, Amazon)

annonse