Tek.no

Nyhet

Rakettsykkel satte fartsrekord

Syklist fyker av gårde i 263 kilometer i timen.

Dortmunder9 / YouTube
26 Mai 2013 06:00

Her er et triks som kanskje Lance Armstrong kan fatte interesse i: En sykkel som går fortere enn olja lyn. Denne rakettsykkelen er imidlertid ikke for pyser, da den kan gå opptil tre ganger så fort som fartsgrensen på vanlige motorveier her til lands. Som om ikke dette er raskt nok for en bil, prøv å forestill deg hvordan det føles for en syklist.

Den franske syklisten François Gissy er en slik tøffing, og har nå satt en ny fartsrekord for sykler med vanvittige 263 kilometer i timen. Se videoene av rekordforsøket nederst i saken.

Ikke noe fiksfakseri

Det sprø påfunnet foregikk på en åpen vei i Munchhouse i nordøst-Frankrike, og slo den tidligere rekorden på 242,6 km/t fra 2002.

Sykkelen er modifisert med en sveitsisk rakett, som blåser ut damp etter en kjemisk reaksjon på innsiden – med flytende hydrogenperoksid som én av ingrediensene.

Gissy var i tillegg kun 5 km/t unna den overordnede rekorden for spesialsykler på landejorda, som var på 268,8 km/t i 1995, satt av en sykkel med et spesialbygd aerodynamisk system og suspensjon. Sykkelen til Gissy klarer seg derimot uten slike støttetiltak og er mer vanlig – med unntak av raketten, så klart.

Også toaletter er raske nå til dags:
Verdens raskeste dass suser avsted »

Se sykkelen fyke av gårde i 163 km/t:

I 180 km/t:

Og til slutt i 263 km/t:

(Kilde: Gizmodo)

Les også
Her styrter de flyet med vilje
Les også
Lamborghini mot F-16 - hvem vinner?
Les også
Verdens raskeste dass suser avsted
Les også
Bygde solcelledrevet sykkel for 3000 kroner
annonse

Les også