Til hovedinnhold

Verdens raskeste dass suser avsted

Ny fartsrekord i WC-racing.

Du leste riktig. For noen dager siden ble det satt en ny verdensrekord i det vi må kalle WC-racing. Verdens offisielt raskeste toalett – eller teknisk sett verdens raskeste toalettskål – kan nå en hastighet på 74 km/t.

Rekordinnehaveren er den kvinnelige stuntsjåføren Jolene Van Vugt, som struttet av stolthet etter å ha satt rekorden for verdens raskeste landbaserte og motoriserte toalett. 31-åringen kjørte toalettet i opptil 74 km/t på en bane i Sydney, og det var rundt 7 km/t raskere enn den forrige Guinness-rekorden.

Porselensprinsesse

Canadiske Jolene Van Vugt tar det hele med knusende ro og godt humør:

– Jeg fløy til Australia i går og kom hit for å hoppe rett på toalettet. Det var utrolig morsomt og jeg er glad for å ha tatt rekorden, sa en smilende Jolene Van Vugt til Mirror Online.

Et par tekniske feil truet med å ødelegge for forsøket, men sjåføren klarte å løse problemene før toalettet suste avgårde. Hun gjennomførte stuntet i begge retninger, mens gjennomsnittsfarten ble målt for rekordforsøket.

Det er ikke første gang Jolene Van Vugt er i rampelyset. Hun var blant annet den første til å smykke seg med tittelen CMRC Women's Canadian Motocross National Champion, og den første kvinnen som klarte en backflip med en stor motorsykkel.

Nå har hun altså satt enda en rekord, noe som har gitt henne kallenavnet «Porcelain Princess» (Porselensprinsessen) på Internett.

Se videoen av «verdens raskeste toalett» på YouTube:

(Kilde: Mirror Online)

annonse