Til hovedinnhold

Bygde solcelledrevet sykkel for 3000 kroner

Pakistansk student med billig løsning.

Hvem sa at moderne teknologi trengte å være dyrt? Den pakistanske studenten Farrukh Khan har tatt sakene i egne hender og har lagd en solcelledreven, elektrisk trehjulssykkel til bare 3000 kroner.

Den selvlagde sykkelen blir kalt "Solaron" og er foreløpig langt unna å bli tilgjengelig kommersielt, men Khan har lagt ut detaljerte planer og instruksjoner på Internett for de som er interesserte.

Se Khan kjøre rundt på sin oppfinnelse i denne videoen på YouTube:

Topphastighet på 30 km/t

Solaron ble designet og bygd på bare 18 dager ved University of Engineering og Technology i Lahore, Pakistan. Sykkelen er 2,13 x 1,06 x 1,37 meter, veier 60 kg og har en topphastighet på 30 km/t.

Fronten består av en T-formet, spesiallagd aluminiumsramme, mens bakdelen består av en gammel sykkelramme. Sykkelen er en reversert trehjuling – med to hjul i front og ett hjul bak, og har en 40 watts fotoelektrisk baldakin over føreren som lader solcellebatteriet på 12v/80Ah.

Batteriet forsyner den 24 volts elektriske motoren med strøm som deretter kjører i gang bakhjulet ved hjelp av kjede og tannhjul. Solaron kan kjøre opptil 70 km mellom hver ladning, ifølge Khan.

Et såpass billig fremkomstmiddel kan være interessant for mange, kanskje spesielt for fattige studenter i disse skolestartdager.

(Kilde: Gizmag)

annonse