Til hovedinnhold

For 44 år siden slapp Technics sin legendariske platespiller

Nå kommer det en ny jubileumsmodell.

Frankfurt/Tek.no: I 1972 slapp Technics en platespiller ved navn SL-1200. Denne modellen har de siste fire tiårene levd videre med forskjellige forbedringer, riktignok noen kun for det japanske markedet. Likevel kan man trygt kalle dette et ikon innen platespillere.

Musikk på vinyl har fått en ny vår, og kombinert med at Technics i år feier 50 år, slipper selskapet en helt ny utgave av den tradisjonsrike spilleren. I første omgang kommer den i et begrenset antall.

Koster å være kar

Den nye spilleren får typebetegnelsen SL-1200GAE, og vil bli produsert i totalt 1200 eksemplarer. Syns du dette virker interessant, skal du være klar over at herligheten blir alt annet enn billig.

Technics SL-1200GAE.

Skulle du nemlig være så heldig å få kloa i et eksemplar, vil den koste deg 3500 euro. Altså betyr det at du må punge ut godt over 30 000 norske kroner for spilleren.

Om det ikke er så viktig å kjøpe nettopp jubileums-modellen, kommer det etter hvert en oppfølger som heter SL-1200G. Denne er dog fortsatt litt i det blå, og prisen er heller ikke spikret – men vi får bekreftet at den blir en del billigere.

Populær på messegulvet

Under messetaket i Frankfurt har Panasonic samlet sammen alt av nyheter for 2016 – også fra Technics. Sjelden er det like mye kø rundt et enkeltprodukt som denne platespilleren fra selskapet.

Spilleren har de hastighetene du måtte trenge.

En av fordelene med den nye utgaven av spilleren er at motoren nå er børsteløs og direktedrevet. Altså begrenser dette vibrasjoner som de eldre modellene kunne ha.

Vi får også opplyst at det er lagt ned mye tid og krefter i å gjøre både armen og pickupen på spilleren så god som mulig, og at hele spilleren har en vekt på solide 18 kilogram.

Den har også tre ulike hastigheter å by på, slik at du kan spille av musikken med 33 1/3s runde per minutt, 45 runder per minutt eller 78 runder per minutt.

Vi fikk noen få minutter til å se nærmere på spilleren, og kan ikke si annet enn at byggekvaliteten var helt prima. Lydkvalitet og bruk kan vi imidlertid si veldig lite om, ettersom de nektet å skru på platespilleren.

Før brukte vi også kassetter til å spille av musikk
Her kan du lese om hvordan den fungerte (Ekstra) »

(Vi gjør oppmerksom på at flyturen til Frankfurt ble betalt av Panasonic.)

annonse