Tek.no

Test MSI Radeon R7 370 Gaming 2G Twin Frozr V OC

Attraktivt kort for hobbyspilleren

AMDs budsjettkort har en hyggelig prislapp – men hvor kjapt er det egentlig?

Riot Games, MSI
Anders Brattensborg Smedsrud

Innledning

Det er lenge siden AMD i sommer lanserte sin oppdaterte Radeon 300-familie. Likevel, da vi helt på tampen av året fikk tilsendt et skikkelig budsjettkort i form av Radeon R7 370 fra MSI tenkte vi at det ikke kunne skade å kjøre det en rask tur gjennom testmaskinen vår.

For, selv om denne typen budsjettkort normalt ikke er noen stor klikkvinner her på Tek.no, hvor de fleste frekventerende lesere smykker seg med vesentlig kraftigere skyts, kan det jo være interessant å vite hvor landet ligger i «sub»-2000-kronersklassen. Om ikke fordi man vurderer et slikt kort selv, så kanskje for å kunne godte seg litt ekstra over grafikkreftene en selv har i riggen sin.

Spøk til side. For, budsjettkort som R7 370 har så visst sin målgruppe. AMD trekker selv frem e-sport-spill i sin markedsføring, og ellers er det jo ikke slik at alle alltid ønsker å spille de nyeste og mest krevende spillene. Kanskje er en på jakt etter et rimelig, energieffektivt grafikkort som gjør lite ut av seg støymessig?

MSIs Twin Frozr V-kjøler. Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Om AMDs R7 370 kan passe for et slikt oppsett skal vi finne ut over de neste sidene, hvorpå vi måler både syntetisk ytelse, reell spillytelse, tar temperaturen og sjekker strømforbruket.

Gå rett til:

Den nærmeste konkurrenten til R7 370 er Nvidias GTX 950, som vi testet for et par måneder siden. GTX 950 prises i skrivende stund til 1700 kroner, nøyaktig 200 kroner mer enn kandidaten fra AMD. Vi forventer dermed at R7 370 puster GTX 950 like i nakken.

Twin Frozr V

R7 370 kommer ikke i noen vanlig drakt fra AMD. Derfor har vi testet en fabrikkoverklokket variant fra MSI, kalt «MSI R7 370 Gaming 2G Twin Frozr V OC», med litt ekstra god kjøling og byggkvalitet.

Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Vi sjekket om det var noen forskjell mellom fabrikkoverklokkede kort og standardkort:
Resultatet kan nok overraske mange »

Det tekniske tar vi på neste side, men det er egentlig mer interessant hva MSI har gjort med kortets eksterne egenskaper. Ikke at de har funnet på noe sprell her, akkurat, for som vanlig på MSIs grafikkort er det Twin Frozer-kjøleren som regjerer.

Twin Frozr V, for å være presis, og det denne kjøleren bringer med seg er to store vifter, fremfor én vifte på standardutgaven av kortet, samt større kjøleribber. Summa summarum skulle dette gjøre sitt til at MSIs R7 370 både holder seg kjølig og støyer svært lite når du spiller.

Kortet kommer som nevnt med to vifter. Disse er i stand til å jobbe uavhengig av hverandre. I tillegg kan de stoppe helt om temperaturen går under en viss grense. Ofte mellom 50 og 60 grader celsius.

Ingen «Backplate», men det trengs heller ikke her. Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Selve viftebladene er laget av metall, mens det sorte og røde «huset» er laget av hardplast. Inntrykket av byggkvaliteten er til tross for plastbruken ganske god, spesielt prisen tatt i betraktning.

Mange av de overnevnte egenskapene finner vi også igjen hos andre grafikkortprodusenter, men det er i alle fall greit å være klar over at støy er en sak slike tredjepartskort ofte er gode til å redusere.

Vi finner ingen «backplate» på R7 370. Annet enn for det estetiske gjør dette likevel svært lite, for R7 370 holdes pent på plass i PCIe-sporet uten ytterligere avstivning.

Kortet kommer med 1 x 6 strømpinner og har en TDP på 110 watt. Fasiten på strømforbruket får vi på side 7. Der blir det spennende å se hvordan kortet klarer seg mot GTX 650 og GTX 960, som på sin side stiller med en oppgitt TDP på henholdsvis 90 Watt og 120 Watt.

Av tilkoblinger finner vi én DisplayPort 1.2a-utgang, to DVI-utganger samt én HDMI-utgang – hvor sistnevnte for dens saks skyld ikke takler 4K-oppløsning i mer enn 30 FPS.

Les også