Nyhet

Her leverer Amazon sin første pakke med drone

Amazon Prime Air er nå satt i drift.

Da vi først hørte om Amazons planer om å levere pakker med droner i 2013 hørtes det hele litt ut som science fiction som mange trolig tok med en klype salt. Siden den gang har imidlertid mange fremskritt blitt gjort, og nå er faktisk tjenesten omsider blitt tatt i bruk.

På sine hjemmesider har Amazon lagt ut en video som viser den første, reelle pakkeleveringen med drone. Videoen er også lastet opp på YouTube.

Leveres fra spesialbygd lager

Begivenheten fant sted den 7. desember og representerer starten på en testperiode av løsningen i byen Cambridge i England. Dronen som leverte pakken opererte helt autonomt og brukte ifølge videoen 13 minutter på leveringen.

Kundene som deltar i testprosjektet har riktignok ikke tilgang til hele Amazons vareutvalg, men kan likevel velge mellom flere tusen varer som befinner seg i et lager som er spesialbygd for droneleveringen.

Det hele fungerer ved at dronen først føres ned en automatisert «bane» med pakken bare noen minutter etter at bestillingen er registrert, for deretter å fly til adressen som er registrert på personen som utførte bestillingen. Hele prosessen fra avgang til retur er altså helt automatisk og krever ingen inngripen fra mennesker.

Slik ser leveringsdronen ut på nært hold.

Kan levere pakker på opptil 2 kilo

Dronen holder seg under 400 fot, cirka 122 meter, og kan bære pakker med en vekt på opptil 5 pund, som tilsvarer 2,26 kilogram. Meningen er at alle pakker skal leveres på under 30 minutter fra bestillingen er lagt inn.

Amazon skal bruke tilbakemeldingene og dataene fra denne tidlige testingen til å tilby dronelevering til stadig flere personer i området. Når teknologien eventuelt vil bli lansert i stor skala til Amazon-kundene avhenger av mange faktorer og er ennå for tidlig å anslå. Videoen av den første leveringen ser du under.

Amazon er ikke alene om pakkelevering med droner: Google sysler også med konseptet »

Les også
Her er roboten Posten ser for seg at kan erstatte postkassen din
Les også
Her leverer Amazon sin første pakke med drone
Les også
Denne norske dronen skal levere matvarene på døren
Les også
Amazon vil levere pakker fra flyvende varehus
Les også
Slike maskiner har du tidligere kun sett i science fiction-filmer – nå er de virkelighet
Les også
«UFO-dronen» kan lyse opp natten
Les også
Googles romskip-lignende droner har fått offisiell godkjennelse i USA
Les også
Skal du ut og fly drone? Dette er reglene som gjelder
Les også
Vil bruke gatelys som ladestasjoner for Amazon-dronene
annonse