Tek.no

Nyhet

«UFO-dronen» kan lyse opp natten

Hjemmesnekrer utstyrte drone med 1000 watts LED-lys.

YouTube
19 Okt 2016 18:30

Vi har sett mange eksempler på kreative dronekonsepter, for eksempel droner utstyrt med motorsag, og nå har det dukket opp enda et. En oppfinnsom hjemmebygger har nemlig festet svært kraftige LED-lys til en kameradrone, med artige resultater. Det melder The Verge.

LED-lysene er festet til undersiden av en drone av typen FreeFly Alta 8 og er på hele 1000 watt, noe som gjør dronen til forveksling lik en UFO, i alle fall når den brukes om natten.

Dronen har 10 stykk 100 watts LED-lys på undersiden.
YouTube

Lyser opp store områder

Det er også nettopp nattbruk dronen er ment for. I en video som hjemmebyggeren lastet opp på YouTube demonstreres det hvordan dronen er i stand til å lyse opp et relativt stort område på bakken mens den beveger seg gjennom nattemørket, noe som unektelig gir ganske stemningsfulle og fascinerende videoer.

Dronen som ble benyttet, FreeFly Alta 8, er riktignok en ganske stor og kostbar drone for vanlige forbrukere, med en prislapp på solide 17 500 dollar, cirka 140 000 kroner, i produsentens nettbutikk.

Slik ser det ut når dronen lyser opp bakken ovenfra.
YouTube

Har også fargede lys

Modellen er i utgangspunktet godt egnet til bruk i mørket, da den kommer med innebygde, fargede LED-lys på hver av de åtte rotorarmene, som altså i dette tilfellet fikk selskapet av et kraftig, hvitt lys på undersiden. Lyset er satt sammen av 10 stykk 100 watts LED-lys fra selskapet Yuji International.

Dronen er imidlertid ikke direkte stillegående, som man kan høre i en bak kulissene-video som ble laget for anledningen. Både denne videoen og demonstrasjonsvideoen, som begge byr på mer informasjon om hvordan dronen ble satt sammen, kan du se under.

Dette dronekonseptet kan også gi deg kule videoer: Med AER kan du kaste GoPRo-kameraet ditt til himmels »

Les også
Her leverer Amazon sin første pakke med drone
Les også
Her er en drone som kan hjelpe deg å fiske
Les også
GoPro tilbakekaller sin første kameradrone
Les også
Samsung slipper mobiltilbehør med ekstra spenstig design
Les også
Denne dronen kan du bygge og programmere selv
Les også
Mavic er DJIs kompakte, sammenleggbare drone
Les også
DJI Phantom 4: Nå begynner det å ligne på noe
Les også
3DR Solo: Dette er den beste dronen vi noen gang har fløyet
annonse

Les også