Nyhet

Amazon vil levere pakker fra flyvende varehus

Har enda større planer for sin nye dronebaserte leveringstjeneste

Amazons pakkelevering med droner hørtes i overkant ambisiøst ut i begynnelsen, men for litt siden kunne vi melde at tjenesten nå faktisk har startet, om enn som et prøveprosjekt ennå. Nettbutikkgiganten har imidlertid enda flere store planer for tjenesten, viser det seg.

Som blant andre TechCrunch har fått med seg har Amazon nemlig sendt avgårde en patentsøknad som indikerer at selskapet planlegger å levere pakker med droner fra intet mindre enn flyvende varehus.

Illustrasjonsbilde fra patentdokumentet.

Befinner seg høyt oppe

I patentsøknaden omtales konseptet som «airborne fulfillment center» (AFC). Amazon ser for seg at disse for eksempel kan ta form som luftskip som befinner seg i stor høyde, nærmere bestemt rundt 13 000 meter, hvor dronene altså leverer pakkene sine fra.

Noe av poenget med løsningen er at den kan spare dronene for mye strøm ved at dronene navigerer horisontalt mot destinasjonen mens de beveger seg nedover. Strøm brukes da altså bare til å stabilisere dronen og justere retningen på nedstigningen.

Hovedsakelig i byområder

Konseptet skal med andre ord legge til rette for en slags «glidefly»-løsning. Ifølge patentsøknaden kan mindre luftskip benyttes til å etterfylle varebeholdningen til AFC-sentrene og til å frakte opp mennesker, forsyninger og droner ved behov.

Amazon ser tilsynelatende for seg at løsningen er mest hensiktsmessig i større byområder, hvor det befinner seg mange kunder innen et relativt avgrenset areal. I likhet med selve dronene forestiller selskapet seg at AFC-systemet kan automatiseres.

Ennå er det altså kun snakk om patent, og det er høyst uvisst om eller nå vi faktisk får de de flyvende lagrene i aksjon. Flere detaljer kan du finne i selve patentdokumentet.

Her foretar Amazon-dronen sin første, ekte pakkelevering »

Les også
Denne tjenesten lar deg fly droner over Internett
Les også
Ford vil levere matvarene dine med droner fra selvkjørende biler
Les også
Uber vil snart gi deg flyvende drosjer
Les også
Nå kommer de selvkjørende, flyvende bilene
Les også
Apple planlegger en mobil med «huller» i skjermen
Les også
Her leverer Amazon sin første pakke med drone
Les også
Her er en drone som kan hjelpe deg å fiske
Les også
Intels nye drone kan lage heftige lysshow
annonse