Nyhet

Den tynneste til nå?

Sony er med på kjøret om den tynneste TV-en.

Tek.no/Las Vegas: Den siste produsenten som viste frem de nye produktene sine på årets CES var Sony, og ut av flosshatten trakk de fire nye UHD-TV-er, på tvers av fire serier. Størrelsene på TV-ene varierer fra 43 til 75 tommer.
Sentralt i de nye modellene er 4K-prosessoren X1. Denne prosessoren er utviklet for å forbedre farger, kontrast og klarhet, samtidig som den skulle jekke opp kvaliteten på UHD-innhold som ble strømmet. Kombinert med den eksisterende 4K X-Reality PRO-oppskaleringsmotoren mener Sony de her har en skikkelig vinneroppskrift med tanke på oppskalering uansett kilde.

– Innhold blir fortært fra vanlig kringkasting, Blu-ray, DVD og lavoppløste filmer på nett. For å møte dette, designet vi disse TV-ene til å skalere opp til 4K-oppløsning slik at forbrukeren skulle få den beste seeropplevelsen, forteller nestkommanderende i Sony, Toshi Okuda.

Flere nye modeller

Tynne saker.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Blant de nye seriene finner vi X900C (55 og 65 tommer) og X910C (75 tommer), en TV som Sony mener er verdens tynneste med beskjedne 4,9 millimeter på det tynneste. Det er faktisk tynnere enn smarttelefonene fra Sony. Nå er ikke TV-en så tynn hele veien, i nederkant har den en større boks, der mye av elektronikken ligger gjemt.

I tillegg til å være tynn er har denne TV-en ekstra tynn ramme rundt bildet. Denne er særdeles tynn og vil knapt merkes i hverdagen.

Videre finner vi X930C- (65 tommer) og X940C-serien (75-tommer), som blir den første som støtter høyoppløst lyd. TV-en kommer komplett med Hi-Res-kompatible høyttalere og Sonys DSEE HX-teknologi for oppskalering av vanlig lyd som for eksempel fra TV-sendinger. Foruten Triluminus-teknologien, som gir deg rikere og mer naturlige farger, får du her også med X-tended Dynamic Range.

Foretrekker du litt rimeligere modeller, som strengt tatt fremdeles koster ganske mye penger, kan Bravia X850C-serien være en aktuell kandidat. Her får du varianter på 55, 65 og 75 tommer, samtidig som du kan nyte godt av Sonys Triluminus-teknologi.

Skal du ha det enda billigere er det X830C som gjelder, med modeller på 43 og 49 tommer. Også disse får den nye X1-prosessoren.

Samtlige modeller blir tilgjengelige en gang på vårparten 2015.

For 2015-modellene kommer Sony til å satse på Android TV, da lettere oppjustert med Sonys One Flick Entertainment for å forbedre kryssfunksjonaliteten mellom TV og mobil. Med andre ord akkurat den samme retningen som vi så tidligere på dagen med Samsungs nye modeller.

Samsung hadde også mye spennende å vise frem på TV-fronten >>

Se alle sakene fra CES 2015 her »

Les også
Har du ingen anelse om hvilken TV du skal kjøpe?
Les også
Dette skal være verdens tynneste LED-TV
Les også
Philips med ny generasjon Android-TV-er
Les også
Sony låner deg 4K-filmer ved kjøp av ny TV
Les også
Samsung: – Ingen OLED-TV fra oss neste år
Les også
Snart er det Oppo som har verdens tynneste mobil
annonse