Til hovedinnhold

Samsung: – Ingen OLED-TV fra oss neste år

Selskapet bekrefter at teknologien lar vente på seg minst et år til.

Samsung
Ole Henrik Johansen

Samsung har det siste året måtte sett seg slått av LG når det kommer til hvem som kan tilby store OLED-TV-er på markedet. Og mye kan nå tyde på at sistnevnte ikke får kamp om beinet av Samsung med det aller første, som bekrefter at det ikke vil komme OLED-TV-er fra giganten i 2015, melder CNet.

Beskjeden kommer fra selskapet øverste sjef for TV-avdelingen til Samsung, Kim Hyun-seok, som heller peker på andre kategorier som selskapet heller ønsker å utvikle videre.

– Strategien for OLED-TV forblir uforandret, både for i år, men også for det kommende året, forklarer Hyun-Seok.

Legger heller pengene på UHD og quantum dot LCD

En av grunnene til Samsung ikke har kommet i gang med sin OLED-produksjon er feilmarginen som selskapets produksjonsteknikk byr på. Feilraten er med andre ord så høy at det ikke blir spesielt lukrativt å selge teknologien videre til forbrukerne ennå.

LG på sin side har klart å utvikle en metode som gjør at åtte av ti produserte paneler kan selges til forbruker.

Dermed velger Samsung tilsynelatende å se seg om etter andre inntektskilder, og satser derfor på for eksempel store flatskjermer med støtte for 4K UHD-oppløsning. Sammen med såkalte 4K-modeller vil Samsung komme med en ny LCD-variant som selskapet kaller quantum dot LCD.

Hva er quantum dot LCD?

Den nye teknologien innebærer i korte trekk at det er små filtre som plasseres foran pikslene på en LCD-skjerm. Det gjør at fargerommet utvides, altså får fargene flere forskjellige graderinger enn tidligere.

Dog er teknologien avhengig av at det gjøres endringer med bildestandarden som blir levert til flatskjermene i dag. Den gjeldende standarden, Rec.709, byr ikke på nok farger, og kan eksempelvis ikke gjengi den røde Coca Cola-fargen.

4K UHD er den nye TV-oppløsningen som kommer med tiden:
Her kan du lese om hvilke forandringer du kan vente deg (Ekstra) »

(Kilde: CNet)

annonse