Nyhet

Google overtar verdens største skjerm i New York

Skal blant annet bruke den gigantiske skjermen til interaktivt innhold.

Google har som kjent alltid spenstige prosjekter på gang, og ofte handler det om delvis obskur høyteknologi. Nå slår søkegiganten imidlertid på markedsføringsstortrommen med et friskt fremstøt som skal gi selskapet solid eksponering i det offentlige rom.

Som BBC og Machable melder innleder nemlig Google høytidssesongen med å leie en gigantisk «billboard», det som gjerne kalles reklametavle på norsk, på den berømte Time Square-plassen i New York.

Verdens største

Den digitale reklametavlen, som befinner seg cirka 2,5 kilometer fra Googles hovedkvarter i New York, måler omtrent 100 x 23 meter og skal være verdens største i sitt slag. Den har et antall piksler på 2368 x 10 048 og er bygget av det japanske selskapet Mitsubishi.

Tavlen ble skrudd på for første gang tidligere denne måneden, og Google blir dermed det første selskapet som får æren av å leie det enorme beistet. Leieprisen skal ifølge BBC ligge på solide 17 millioner kroner for fire uker.

Google skal naturlig nok bruke tavlen til å reklame for egne produkter i forkant av jule- og shoppingsesongen. Selskapet skal visstnok også donere reklameplass til veldedige organisasjoner som for eksempel World Wide Fund (WWF) og Charity: Water, som arbeider for rent vann i utviklingsland.

Interaktiv

Den digre skjermen er imidlertid også koblet til kameraer, som skal åpne for interaktivitet med publikum. I tillegg skal det bli mulig å spille et Android-spill på skjermen i en tidsbegrenset periode, men det er uvisst akkurat hvordan dette skal foregå.

Skjermen er montert på veggen til hotellet Marriott Marquis og befinner seg altså midt i det svært travle Time Square-området, som er kjent nettopp for sine mange store reklameskjermer. Det antas at rundt 300 000 mennesker går forbi den rekordstore Mitsubishi-skjermen hver dag.

Det er ikke alt Google tar i som blir til gull: Mange har nå mistet interesse for Google Glass »

Les også
Nå skal Google utføre stor test av Internett-ballongene sine
Les også
– Derfor er Google Glass uinteressant
Les også
Pornobransjen vil bli mer synlig på Google
Les også
Google utfordrer Apple med egen helseapp
annonse