Til hovedinnhold

– Derfor er Google Glass uinteressant

Flere utviklere har mistet gløden og vil heller satse på Oculus Rift.

Giuseppe Costantino/Shutterstock.com

For en stund siden, før smartklokkene begynte å stjele stadig mer av oppmerksomheten, ble smartbrillene av mange sett på som det neste store, hvorav Google Glass var det produktet som fikk desidert mest omtale.

Det har vært stille fra Google Glass-fronten en stund, og nå ser det faktisk ut til at produktet går en ganske dyster fremtid i møte - allerede før brillene har fått sin offisielle forbrukerlansering.

Nyhetsbyrået Reuters melder nemlig nå at mange utviklere som arbeider med brillene rett og slett har begynt å nedprioritere produktet.

Mister interessen

For å lodde stemningen kontaktet Reuters 16 utviklere, hvorav ni hevdet at de hadde gitt opp produktet fullstendig, mens tre andre hadde begynt å konsentrere seg om bedriftsrettet utvikling og dermed dreid fokuset bort fra forbrukermarkedet.

Det de fleste oppgir som årsak til den dalende interesseren er at kundene ennå er fraværende, og at brillene også teknisk sett har en del begrensninger.

Én av utviklerne, et spillstudio som var i ferd med å lage et spill for Google Glass, fortalte at de hadde stanset arbeidet på ubestemt tid for å fokusere på andre plattformer, for eksempel de kommende VR-brillene Oculus Rift.

Google Glass-medarbeidere forlatt selskapet

Man skal ikke se bort fra at dette også gjelder flere andre Google Glass-utviklere, med tanke på populariteten til Rift blant utviklere. Som vi nylig meldte er VR-brillene dessuten vesentlige nærmere en offisiell lansering.

Google Glass på sin side har allerede blitt utsatt minst én gang, og det ser ikke ut til at forbrukerlanseringen er spesielt nært forestående heller. Selskapet sa til Reuters at det vil ta tid på få forbrukerversjonen klar, men at Google fremdeles er meget dedikert og entusiastisk på vegne av brillene.

Som nyhetsbyrået peker på har imidlertid flere sentrale Google-medarbeidere som har jobbet med brillene forlatt selskapet i løpet av de siste månedene, inkludert sjefsutvikleren Babak Parviz. Til tross for dette er prosjektet altså på ingen måte dødt, da både Google selv og en rekke utviklere fortsetter å arbeide med brillene.

Google Glass har attpåtil fott mange konkurrenter: Vi prøvde Sonys utfordrer Smart EyeGlass »

annonse