Til hovedinnhold

Google utfordrer Apple med egen helseapp

Google Fit er nå lansert.

Google

Blant de mange nyhetene fra Apples storlansering i juni var ett nytt programmeringsgrensesnitt kalt «HealthKit», som er en del av Apples nye satsing på helseområdet.

HealthKit, og den tilhørende applikasjonen Health, har til hensikt å blant annet måle aktivitetsnivå og søvnmønste for å samle all helseinformasjonen på ett sted. Dette skal sette brukeren i stand til å følge tett med på sin egen helsetilstand, og eventuelt dele informasjonen med godkjente tredjeparter, for eksempel leger.

Foto: Google

Google på banen

Det tok ikke lang tid før erkekonkurrenten på mobilmarkedet, Google, kom med sin egen variant av HealthKit. Selskapets nye helseapp Google Fit er nemlig nå lagt ut på Google Play.

Google Fit er altså også en applikasjon som måler aktivitetsnivået til brukeren, nærmere bestemt gå-, -løpe og sykkelaktiviteten. Appen lar deg blant annet sette dine egne mål for varighet og antall skritt, og følge nært med på progresjonen din gjennom dagen.

Gir deg anbefalinger

På bakgrunn av hvordan du presterer kan programmet også gi deg anbefalinger for treningen din. I tillegg kan du få tilgang til Google Fit via Internett og nettbrett, og apper og enheter fra tredjeparter skal også kunne dra nytte av plattformen.

Google Fit er videre kompatibel med alle enheter som baserer seg på Android Wear-plattformen, som blant annet omfatter smartklokker som Samsungs Gear Live, LG G Watch og Motorola Moto 360. Applikasjonen er altså tilgjengelig nå på Google Play og er gratis.

Noen er bekymret for personvernet til de nye helseappene: Som et resultat har Apple forbudt salg av helseinformasjon »

(Via The Verge)

Mer om
annonse