Nyhet

Dette hodesettet er laget spesifikt for Sonys VR-briller

Plantronics nye modell «4VR» skal by på solid VR-lyd.

Det finnes allerede en del forskjellige VR-briller på markedet, men ikke så mange andre produkter som er utviklet spesifikt for virtuell virkelighet. Nå har den britiske utstyrsprodusenten Plantronics kunngjort et nytt hodesett beregnet på VR.

Hodesettet har fått det talende navnet «Rig 4VR» og er først og fremst bygget for Sonys kommende PlayStation VR-briller.

God VR-ergonomi

Det som gjør hodesettet egnet som PlayStation VR-partner er blant annet at det kommer med det Plantronics kaller et «unikt», ovalt øreklokke-design som skal by på god ergonomi og komfort når det brukes med VR-brillene.

Hodesettet er beregnet på bruk med Sonys kommende VR-briller til PlayStation 4.

Øreklokkene slipper også inn noe lyd fra omgivelsene for å sikre at brukerne opprettholder balansen under VR-øktene, og det ventilerte designet skal også gjøre det enklere å føre samtaler med andre under sosial VR-spilling. Designet reduserer også varme under lange økter.

Rig 4VR skal ellers by på god posisjonsbasert lyd, som er viktig i forbindelse med VR. Hodesettet kommer med 40 millimeters drivere med resonatorer som ifølge produsenten skal gi forbedret bass samtidig som lydpresisjonen ivaretas.

Slippes samtidig med VR-brillene

Plantronics opplyser videre at hodesettet har svært lav vekt, noe som trolig er en fordel med tanke på at VR-brillene i seg selv allerede veier en del. Kabler for tilkobling til PlayStation VR følger med, og hodesettet er kompatibelt med både PlayStation 4-kontrollene og andre kontroller.

Produktet skal ifølge produsenten legges ut for salg samtidig med PlayStation VR i oktober, og den veiledende prisen vil ligge på 70 dollar, cirka 580 kroner. Norsk pris og tilgjengelighet er ikke kjent.

PlayStation VR skal visstnok også bli tilgjengelig for PC: Dermed har PC-eiere et vesentlig rimeligere alternativ til Oculus Rift og HTC Vive »

(Via Cnet)

Les også
Snart blir PlayStation VR trolig mye bedre
Les også
PlayStation VR-brillene kan simulere en diger TV på 226 tommer
Les også
Nå kommer ryggsekk-PC-ene for VR
Les også
– Sonys VR-briller for PlayStation kommer til PC
Les også
Sonys VR-briller får aldersgrense
annonse