Til hovedinnhold

Sonys VR-briller får aldersgrense

Sony advarer også mot kvalme og ubehag.

Sony/montasje

Akkurat som med 3D-teknologien er det en kjensgjerning at heller ikke VR er for hvem som helst, blant annet på grunn av fysisk ubehag. Produsentene anerkjenner også dette, og nå melder nettstedet VRFocus at ett av de kommende VR-produktene kommer med klare advarsler til forbrukerne.

Den nyeste programvareoppdateringen til PlayStation 4 inneholder nemlig en egen seksjon om VR-brillene. Der kommer det blant annet frem at Sony ikke anbefaler personer under 12 år å bruke produktet.

Kan oppleve kvalme

I oppdateringen opplyser Sony om at noen mennesker kan oppleve bevegelsessyke, kvalme, desorientering, uklart syn og andre former for fysisk ubehag av å bruke VR-brillene.

Sony

I tillegg råder Sony brukerne til å sjekke nøye hva som befinner seg i området der brillene skal brukes, og til å sørge for å fjerne kjæledyr, barn og andre hindringer fra arealet.

Det er uvisst om Oculus Rift og HTC Vive vil komme med tilsvarende advarsler, men det er nok ganske sannsynlig. Fysisk ubehag ser ut til å angå de fleste produktene, og tidligere har vi meldt at også Oculus-utviklerne måtte ta en pause i arbeidet på grunn av kvalme.

Kan være vanskelig å fikse

Oculus VR selv har tidligere uttalt at mye kan løses med ytterligere forbedringer av maskinvaren, men at det kan bli vanskelig å fikse dem helt, blant annet fordi man ennå ikke har kommet helt til bunns i nøyaktig hva det er som forårsaker ubehaget.

Noen mener imidlertid at løsningen kan være ganske enkel, og i april i fjor skrev vi om forskere som påstod at å putte en virtuell nese inn i VR-verdenen hjalp betydelig på ubehaget.

Når det gjelder Sonys VR-briller skal disse lanseres en gang i første halvdel av 2016, men har ennå ikke fått en mer spesifikk dato. De seneste opplysningene om brillene dukket for ett år siden, da det ble klart at brillene ville få OLED-skjermer.

HTCs VR-briller er imidlertid like om hjørnet: Så mye kommer HTC Vive til å koste i Norge »

annonse