Til hovedinnhold

Med fremtiden i hendene og hodet i skyene

(Espoo, Finland/Mobilen.no) Nokia har liten tro på at vi vil få et samfunn basert på såkalt Cloud Computing, der store dataservere lagrer all vår data, utfører databehandling og serverer resultatet til mobiltelefonen. – Noen tror fremtidens mobiltelefon bare er en liten glassplate som fungerer som skjerm, mens programvaren ligger på sentrale servere. Det tror ikke vi, sier Mary McDowell i Nokia.

Hun mener det er viktig at mobiltelefonen er en kraftig datamaskin med programvare og minne så det holder. For det er i hendene på folk at innholdet i skyene skapes, sier hun.

Datautveksling

Utveksling av data i såkalte peer to peer-nettverk er viktig. Det er også banktjenester som Nokia Money, lokasjonsbasert informasjon og muligheten til å bruke kontekstuell informasjon for å sile ut den delen av informasjonsflommen du ikke trenger, sier hun.

Målet er å bygge en bro mellom vårt virkelige liv og vårt digitale liv. Dette består av oss som personer og mobiltelefonen vår, i tillegg til opplysningene om hvor vi befinner oss, og innhold og informasjon i ”skyene”. Som et eksempel på dette viser McDowell til tjenesten Point and find, der du kan rette mobiltelefonens kamera mot et objekt og få informasjon om objektet via informasjon som finnes på nett – eller i skyene, som det nå er blitt mer populært å kalle det. Dette kaller Nokia for "mixed reality."

Vi ser også eksempler på dette I tjenesten Nokia HealthRadar (helseovervåking) og Nokia Data Gathering, der anonyme data samles på bakken og sendes til skyene for videre analyse.

Løsningen med Cloud Computing er smart, men virkelig smart blir det først i kombinasjon med data fra flere millioner mobiltelefoner., sier McDowell.

Mer om
annonse