Til hovedinnhold

Nokia viser vei inn i fremtiden

Under vignetten ”The way we live next” har Nokia hentet frem sine fremtidsplaner og brettet dem ut foran et internasjonalt pressekorps. Flere av teknologiene som demonstreres har aldri vært vist offentlig før.

Mixed reality

Nokias krystallkule er muligens ikke så fremsynt som de som i helgen var samlet til alternativmesse på Lillestrøm. Men ved å analysere trender og fortelle om hvilke planer Nokia har for fremtiden, ønsker selskapet å si noe om hvor veien går. Stikkordet er "mixed reality".

Det er lenge siden mobiltelefonen gikk fra å være en forlengelse av snakketøyet til å bli en reserve-PC vi kunne bære i lommen. Nå gjøres det klart for neste bølge, der mobiltelefonen ikke lenger er spiller annenfiolin. I vår digitale fremtid er mobiltelefonen selve navet. Telefonen skal samle informasjon og bli en sensor som gjør det mulig å forutse sykdomsspredning, trafikkutvikling og jordskjelv. Samtidig skal mobiltelefonen skape orden i informasjonskaoset vi bombarderes med hver eneste dag.

Utfosk og del

Blant temaene for denne ukens samling i Helsinki er ”utforsk og del”. Mobiltelefonen skal samle inn helsedata, snakke til oss gjennom fysiske tilbakemeldinger, ha et brukergrensesnitt som er internettbasert og reagere på at vi snakker til den.

Mobiltelefonen skal også hjelpe oss til å finne ut hva som egentlig er i maten vi spiser, hvordan luftkvaliteten er, og en mengde andre opplysninger som skal gi oss et langt, og forhåpentlig lykkelig, liv.

Hvor langt de ulike teknologiene er kommet vil bli vist i løpet av de neste to dagene. Mobilen.no er på plass og vil rapportere fra arrangementet etter hvert som det skrider frem.

Mer om
annonse