Dette er innsiden av Playstation 4

iFixit har demontert den kommende konsollen.

Nettstedet iFixit har spesialisert seg på å plukke fra hverandre diverse elektroniske dupeditter, og har hittil gitt oss et innblikk i hva som skjuler seg bak dekselet til blant annet Googles Chromecast, Oculus Rift-brillene og Surface Pro 2.

Denne gangen har turen kommet til den snart markedsklare spillkonsollen Playstation 4, som Sony allerede har demontert i en video nylig. I kjent stil går imidlertid iFixit noe grundigere til verks med sin omfattende bildedokumentasjon og tilhørende video.

Ganske brukervennlig

Den første komponenten vi får se er ikke uventet harddisken på 500 GB, som i motsetning til på Xbox One altså er utbyttbar. iFixit konstaterer at harddisken er meget enkel å ta ut, med kun én skrue som holder den på plass, noe som altså gjør prosessen høyst brukervennlig

Foto: iFixit

For å komme lenger inn i maskinen må man fjerne fire litt mindre brukervennlige sikkerhetsskruer av typen torx, noe som blottlegger den 85 millimeter store viften og den optiske disken.

Deretter fjernes den innebygde strømforsyningen, noe som gir adgang til å rengjøre viften. Innebygd strømforsyning er som kjent et annet område hvor Playstation 4 skiller seg fra Microsofts konkurrent.

Etter å ha gravd seg gjennom hele konsollen konkluderer iFixit med at maskinen totalt sett er relativt enkel å demontere og montere, noe som gjør at den skårer godt på «reparerbarhetsskalaen». Gå til hjemmesiden for mer informasjon, og sjekk ut videoen under.

Lurer du på hvilken konsoll du skal velge? Vi har sett nærmere på forskjellene mellom PS4 og Xbox One »

(Kilde: iFixit)

Les også
Lager Microsoft en Chromecast-konkurrent?
Les også
Slik ser den første Mac-en ut på innsiden
Les også
Dette er innsiden av spillmaskinen Steam Machine
Les også
AMD tjener mer på Playstation 4 enn hva Sony gjør
Les også
Bør du velge PlayStation 4 eller Xbox One?
Les også
Se Surface Pro 2 bli revet opp
Les også
Slik er Googles miniplugg på innsiden
Les også
Se Oculus Rift-spillbrillene bli plukket fra hverandre
annonse