Til hovedinnhold

Slik er Googles miniplugg på innsiden

Ta en kikk under plasten til Chromecast.

Google/Samsung

På onsdag forrige uke avslørte Google den lille dingsen Chromecast, som kan plugges direkte inn til TV-en via en HDMI-kontakt. Derfra lar den lille dingsen deg strømme alt av video, bilder og alt annet innhold direkte fra både PC-en og nettbrettet, eller via dedikerte apper. Det hele minner mye om hvordan Apple TV fungerer.

Alt i alt ser Chromecast ut til å til å være et spennende produkt, spesielt når den bare koster 35 dollar – eller rundt 250 norske kroner. Men hvordan klarer den å gjøre alt dette når den er så liten, og så billig?

Nettstedet iFixit har allerede fått klørne sine i et eksemplar av Chromecast, og var raske med å finne ut hva som befant seg på innsiden av den lille Google-pluggen.

Minimalistisk innside

Akkurat som forventet er det ikke mye på innsiden, og den ser fortsatt ut som en noe forvokst minnepinne med HDMI-plugg. Et bittelite kretskort med en Marvell-prosessor, et nettverkskort samt 4 GB flashlagring og 512 MB minne er hva som skjuler seg bak plastskallet. Komponentene er omringet av aluminium for å lede varmen vekk, men stort sett mer enn det er det ikke å se på.

Spesielt interesserte vil nok også raskt legge merke til at Google har lagt igjen en liten anekdote på plastskallet. Som iFixit påpeker bærer Chromecast modellnummeret H2G2-42. Den første delen av navnet er en forkortelse for boken «The Hitchhiker's Guide to the Galaxy», en bok der tallet 42 er svaret på det ultimate spørsmålet om livet, universet og alt.

Vi har vært i kontakt med Google for å finne ut når Chromecast kommer til Norge, men noen dato er ennå ikke spikret. For å være sikker på at du får med deg både pris og lanseringsdato, kan du trykke på «prisvarsel»-knappen på Prisguide.

Se alle bildene av Chromecast hos iFixit.

Foreløpig er det to enkle måter å trådløst strømme innhold til TV-en:
Slik gjør du TV-en til det ultimate underholdningssenteret »

Foto: iFixit

(Kilde: iFixit)

annonse