Til hovedinnhold

Lager Microsoft en Chromecast-konkurrent?

En ny sertifisering kan tyde på at det stemmer.

Ken Wolter / Shutterstock.com

Microsoft har mange jern i ilden om dagen, og et av dem virker å være en utfordrer til Google Chromecast. Sistnevnte er fortsatt å finne på toppen av Amazons liste over de mest solgte elektronikk-enhetene hos nettgiganten, noe Microsoft nå tydeligvis ønsker å gjøre noe med, melder TheVerge

Microsoft har den siste tiden lansert en helt ny utgave av sin Surface-PC, samtidig som det kan se ut til at vi får en ny versjon av selskapets operativsystem om en måneds tid. Nå kan en ny sertifiseringer ha avslørt at vi har mer i vente fra selskapet.

Vil ikke bruke samme protokoll

Tidligere i år ble det nemlig lekket et bilde på nettsidene til tyske Dr.Windows, og nå har det kommet sterkere indikasjoner på at Microsoft er nærmere et ferdig produkt. Via nettsidene til Wi-Fi Alliance kan du nå nemlig laste ned en PDF som viser at Microsoft har fått sertifisert en enhet under produktnavnet HD-10.

Dette bildet ble lekket tidligere i år. .Foto: Dr.Windows.de

I det samme dokumentet står det videre at produktet er en Miracast Dongel, som vil operere på 2,4 Ghz-frekvensen vi kjenner igjen fra hjemmenettverket vårt.

Microsoft velger altså ikke helt uventet å bruke en annen protokoll en hva Googles Chromecast gjør i dag, og ved å ta i bruk Miracast-teknologien vil den nye pinnen etter alt å dømme bli litt mer lukket. Med det menes det at Miracast-plattformen ikke nødvendigvis er så glad i flere brukere samtidig, men til gjengjeld har den god støtte for speiling av mobiltelefon og nettbrett til en TV.

Prisen er ikke kjent

Microsoft på sin side har ikke sagt noe om hva de har i ermet, og derfor er det heller ingen som vet hva den eventuelle strømmepinnen kommer til å koste. Skal de ta mål av seg å konkurrere med Google Chromecast, vil det antagelig ikke være snakk om store summer, for Googles alternativ ligger i skrivende stund til 275 kroner hos flere av landets nettbutikker.

Skulle Microsofts strømmepenn dukke opp kan du allerede nå sette opp et prisvarsel. Da får du beskjed dersom den kommer ut i butikkhyllene, og ikke minst hva den kommer til å koste.

I mens kan du lese testen av Microsofts nyeste PC-modell:
Nye Surface 3 imponerte oss på en rekke felter »

(Kilde: TheVerge)

annonse