Til hovedinnhold

Unngå køen med RoadAid

Gratis sosial trafikktjeneste lansert til både iPhone, Android og Windows Phone.

Norske utviklere som holder til i Danmark har tipset oss om en ny app som de kaller RoadAid – en sosial trafikktjeneste som skal hjelpe brukerne med å unngå kø. Lignende prosjekter har vært forsøkt tidligere av andre, men med begrenset suksess. RoadAid er imidlertid tilgjengelig til alle plattformer, og har et brukergrensesnitt som gjør at de kanskje – kanskje – vil lykkes bedre.

Alt avhenger nemlig av om nok brukere i Norge gidder å laste ned gratisappen, og ikke minst hvorvidt de gidder å bruke den. Med færre innbyggere enn i mange andre land er såkalt "crowdsourcing" vanskelig å få til. Begrepet betyr i dette tilfellet at brukerne må melde fra om kødannelse på veiene, trafikkulykker, politikontroller, fotobokser eller veiarbeid.

RoadAid vil nok i hovedsak fungere i de største byene og på de største motorveiene, ettersom mindre plasser og veier rett og slett på grunn av få brukere.

Se også: Dette er de essensielle appene til Android, iPhone og Windows Phone

Enkle og fine menyer

Du må registrere deg som bruker hos RoadAid før du kan ta den i bruk. Vi synes en slik tjeneste godt kunne være anonym, men det er vel snakk om å kvalitetssikre informasjonen eller noe slikt. Det blir stadig vanligere med identifisering via Facebook eller Twitter, og det burde det kanskje også vært mulighet for her – som et alternativ til å oppgi e-postadresse. Å dele dine trafikkmeldinger via sosiale medier har du derimot mulighet til, dersom du måtte ønske det.

Når du har fått deg et brukernavn hos RoadAid er det bare å følge med på hvilke meldinger som dukker opp i nærheten av der du befinner deg. For en halvtime siden var det ingen meldinger i Oslo-området, noe jeg hadde tenkt å gjøre et poeng ut av, men nå har det plutselig dukket opp tre meldinger fra tre forskjellige brukere de siste minuttene. Det tyder vel på at det likevel er en vilje til å få denne tjenesten på beina i hovedstaden. For eksempel skal det være mye trafikk rundt Alnabru (E6) for øyeblikket, noe som bekreftes av flere brukere. Du kan selv velge om du vil motta varsler på telefonen eller sjekke rapportene manuelt.

Kan skape farlige situasjoner

Det som kanskje gjør appen litt farlig er at brukerne nødvendigvis må fiske opp mobilen for å melde fra om kø, trafikk eller andre hendelser mens de sitter bak rattet. Dette er både ulovlig og potensielt livsfarlig. Noen sjåfører velger nok likevel å ta frem mobilen når det er stillestående kø, og i så fall skal det ikke mange trykk til før du får meldt ifra via appen. Likevel er det klart å anbefale at en passasjer melder fra til RoadAid når noe skjer.

Appen bruker mobilens GPS til å markere på kartet hvor det skjer noe. Alle hendelser vises i en liste som oppdateres kontinuerlig, og som naturligvis vises på kartet også. Vi har ikke fått testet hvordan RoadAid fungerer i praksis, men førsteinntrykket er at appen har gode funksjoner og et bra grensesnitt. For deg som vil skape en smidigere flyt i trafikken kan denne absolutt ha noe for seg.

Last ned RoadAid gratis til:

Les også: – Dagens apper er bare starten, ifølge norske utviklere

(Kilder: pressemelding)

annonse