Til hovedinnhold

Nå har MacBook Pro fått mer muskler

Byr nå på kraftigere prosessorer og mer minne.

Anders Brattensborg Smedsrud, Hardware.no

Det skjer mye i Apple-leiren for tiden. Bare dager etter at anonyme kilder kunne informere verden om en angivelig iMac med 4K-oppløsning og en 12-tommers Retina-MacBook, har Apple selv nå dratt sløret av de nye MacBook Pro-modellene med Retina-skjermer.

Som blant andre MacWorld melder har de nye modellene nå dukket opp i Apple-butikken, med oppjustert maskinvare for både 13- og 15-tommersvariantene.

Kraftigere prosessorer og dobbelt så mye minne

Når det gjelder de tre 13-tommerne har samtlige av disse fremdeles Intel Core i5-prosessoren under panseret, men klokkefrekvensen har blitt dyttet opp med 200 MHz på alle modellene.

Det betyr at de to rimeligste variantene nå har en frekvens på 2,6 GHz, mens toppmodellen altså skilter med 2,8 GHz. Den andre nyheten er at minstemannen nå får 8 GB minne, altså dobbelt så mye som tidligere.

Ellers utstyres 13-tommerne med grafikkløsningen Intel Iris og en lagringskapasitet på henholdsvis 128 GB, 256 GB og 512 GB, som er det samme de forrige modellene hadde.

Litt billigere toppmodell

De to 15-tommerne får på sin side Core i7-prosessorer hvor klokkefrekvensen er skrudd opp til henholdsvis 2,2 GHz og 2,5 GHz, fra 2 GHz og 2,3 GHz. Den rimeligste modellen får også her dobbelt så mye minne som tidligere, altså 16 GB.

Som før har de to 15-tommerne ellers 256 GB og 512 GB lagingsplass, Intel Iris Pro-grafikkløsning og skjermkortet GeForce GT 750M i toppmodellen.

Til tross for oppgraderingene ser de nye MacBook Pro-modellene ut til å ligge på samme prisnivå som tidligere, med unntak av toppmodellen på 15 tommer, som har fått en liten nedjustering til 20 990 kroner i Apple-butikken.

MacBook Pro kan alltids brukes til å kjøre Windows:
Her er imidlertid noen gode grunner til å ikke gjøre det (Ekstra) »

annonse