Til hovedinnhold

Google satser på billig-nettbrett

Larry Page, sjef for Google, tror lav pris er nøkkelen til suksess.

Google

Apple dominerer nettbrett-markedet med sin iPad, tross konkurranse fra andre mobil- eller laptop-produsenter som leverer nettbrett med Android OS. I forbindelse med fremleggingen av driftsresultatet for første kvartal deltok Google-sjef Larry Page på en telefonkonferanse der han blant annet svarte på spørsmål fra sine investorer.

Hele telefonkonferansen ble transkribert av nettstedet Seeking Alpha.

Foruten selskapets resultater snakket Page også kort om deres ambisjoner når det kommer til nettbrett.

- Vi er veldig spent på nettbrettene. Jeg tror det mange Android-nettbrett der ute, og naturligvis har vi sterk konkurranse der også. Du har sett us investere stort i ting som Google Play, som gir deg veldig god tilgang til underholdning, media, bøker og videoer og så videre, i tillegg til appene. Og vi tror dette er en viktig del av hva vi gjør, sier Page.

- Det har åpenbart vært stor suksess med noen av de rimeligere nettbrettene som kjører Android, om kanskje ikke fullversjonen av Googles Android. Men vi tror definitivt at vi kommer til å få stor suksess i det lavere markedssegmentet, så vel som produkter med lavere pris. Og dette er definitivt et område vi synes er viktig og som vi er temmelig fokusert på, sier han videre.

Page sier også at han tror på en enda større konvergens mellom mobiltelefoner, PC-er, nettbrett, TV-er og andre Internett-enheter i tiden fremover. Han forventer at det vil fungere veldig mye mer sømløst om noen få år enn det gjør i dag.

Prisguide: Her er alle nettbrettene som kjører Android OS

(Kilde: Seeking Alpha via AppleInsider)

annonse