Til hovedinnhold

Redd for dataene dine?

Folk får stadig større lagre med viktige data som for enhver pris ikke kan gå tapt. Det kan dreie seg om alt fra personlige bilder til viktige dokumenter de har scannet og lagret. Derimot viser undersøkelser at folk slett ikke alltid der like flinke til å sikre og ta backup av sine filer på et trygt sted. Med denne saken for hånden bør du være rimelig sikker.

Vann- og brannsikker

Selskapet Iosafe har skapt en ekstern harddisk av den robuste typen. Ikke bare skal du kunne slå løs på den med en slegge og miste den i bakken uten problemer. Harddisken skal samtidig kunne overleve både brann og vann. Faktisk skal du kunne legge den på tre meters dybde under vann i tre dager og overleve 30 minutter i flammenes sluk uten problemer.
Hvor ofte du har med deg dine data på båttur, eller plasserer dem i peisen vites ikke, men om det skjer hyppig så kan nok denne saken være smart å ta i bruk. Iosafe selv antyder på sine nettsider at disken helst er ment for katastrofeområder, da spesielt områder som hyppig rammes av orkaner.

Trygghet koster

Denne eksterne harddisken kobles til maskinen enkelt via USB og kommer i flere størrelser. En versjon med 500GB koster rundt tusen kroner, mens en versjon på hele 1.5TB koster rundt 2.500 kroner.
Du får utvilsomt billigere harddisker på markedet, men her er det nok ikke i første rekke plassen du betaler for.
Kilde: Engadget.

Mer om
annonse