Til hovedinnhold

Tøff maskin med trykkfølsom skjerm

Panasonics bærbare Toughbook-serie har lenge vært kjent for sin robusthet. Nå kommer maskinene i ny og forbedret utgave.

Supermaskinen

Panasonic Toughbook er maskinene som tåler så og si alt. Med sin solide innpakning og godt beskyttede innmat tåler de både høye fall, sandstormer, kulde ned til 20 minus, varme opp til 60 grader og en luftfuktighet på opp til 90 prosent. Nå kommer maskinene i en ny og like solid utgave, men med ekstra funksjonalitet.

Panasonic Toughbook CF-52 kommer nemlig med trykkfølsom skjerm. I tillegg har maskinen bedre utrustning for trådløse forbindelser via mobilt bredbånd og også en oppgradert innmat. Den trykkfølsomme skjermen er på 13,3 tommer og har en oppløsning på 1024 x 768. Skjermen har bakgrunnsbelyst LED og skal fungere særs godt selv i sterk sol lover Panasonic. Det spørs likevel om ikke dette vil bli påvirket av sjenerende fingeravtrykk om du benytter fingeren for å leke med den trykkfølsomme skjermen.

For et spesielt publikum

På tross av solid innpakning veier ikke maskinen mer enn 3,3 kilo, men det kan nok bli i meste laget for de fleste. Det skal dog bemerkes at denne maskinen er ment for et forholdsvis lite publikum. På verksteder og byggefelter vil den nok komme godt med, på et gjennomsnittlig kontor vil den utvilsomt være vel mye av det gode.

Maskinen kommer ellers med 2.26Ghz tokjernesprosessor fra Intel, 2GB minne og 160GB harddisk. Maskinen vil ikke være den billigste på markedet. Prislappen vil ligge rundt 20.000 kroner når maskinen lanseres i midten av februar.

Les også
Test: Invisible Shield – skuddsikker vest til mobilen
Les også
Redd for dataene dine?
Les også
Dingsene du tar med på stranda
Les også
Tåler den dette?
Mer om
annonse