Til hovedinnhold

LG avslører ultrabred 5K-skjerm med HDR

Slår på stortrommen med nye modeller.

LG

I forbindelse med den kommende CES-messen har LG nå avduket et knippe nye skjermer med ganske interessante egenskaper. De tre nye modellene kommer i størrelsene 32 og 34 tommer og skilter med en helt ny teknologi kalt «Nano IPS».

Nano IPS innebærer at skjermene bruker partikler på nanometer-størrelse som absorberer overskuddslys som sendes ut av LED-lampene. Denne løsningen skal ifølge LG føre til farger med høyere renhet og intensitet enn vanlige skjermer.

Den ultrabrede modellen 34WK95U. Bilde: LG

Den ene skjermen som kommer med denne teknologien er en 32-tommer med 4K-oppløsning, 32UK950. Denne skjermen har også den attraktive egenskapen at det er den første som støtter såkalt «4K-daisy-chaining», som lar deg koble til en annen 4K-skjerm via Thunderbolt 3.

Slipper også 5K-modell

Den andre modellen med Nano IPS-teknologien, 34WK95U, er en 34-tommers skjerm med det ultrabrede 21:9-formatet. Denne klasker til med en oppløsning på hele 5120 x 2160 piksler, som LG kaller 5K, og er dermed LGs første 21:9-modell med denne oppløsningen. Thunderbolt er er på plass også her.

Begge de overnevnte skjermene kommer med det LG kaller rammeløst design, som betyr at rammene er smale, men helt borte er de riktignok ikke. Den tredje skjermen som LG skal vise frem på CES heter 34GK950G og er en spillskjerm med QHD-oppløsning og G-Sync-teknologi. Også denne har Nano IPS-løsningen.

Pris og lanseringstidspunkt for de nye skjermene er ennå ikke kjent, men mer informasjon kommer trolig på CES-messen, som går av stabelen den 9. januar.

LG slapp også nye bærbare nylig: De er både fjærlette og hardføre »

annonse