Til hovedinnhold

Dette er en av de heftigste TV-ene som er laget hittil

LGs nye råtass er den største og mest høyoppløste OLED-TV-en på markedet.

LG Display

Den store elektronikkmessen CES står for døren, og i den forbindelse har produsentene begynt å kjempe om oppmerksomheten med sniktitter på kommende produkter. Et av produktene som LG har i ermet er en TV med helt spesielle egenskaper, melder blant andre BGR.

Den sørkoreanske giganten skal nemlig vise frem en OLED-TV med en størrelse på hele 88 tommer og intet mindre enn 8K-oppløsning, eller nærmere bestemt 7680 x 4320 piksler.

Trolig steindyr

Den største OLED-modellen fra LG hittil, her avbildede W7 på 77 tommer, koster 180 000 kroner i Norge, så den nye 88-tommeren blir utvilsomt ikke billig. Bilde: LG

Det skal gjøre den til den aller første OLED-modellen som skilter med denne størrelsen og oppløsningen, og kan nok dermed kåres til en av de desidert heftigste TV-ene på forbrukermarkedet vi har sett så langt. Flere tekniske detaljer foreligger riktignok ikke ennå, men den sparer nok ikke på teknologien.

Heller ingen prisinformasjon foreligger i skrivende stund, men det ligger i kortene at dette ikke blir en billig sak. Den største OLED-modellen som LG tilbyr for øyeblikket, 77-tommersutgaven av W7, har en norsk pris på 180 000 kroner, og denne har også «bare» 4K-oppløsning.

– Den suksessfulle utviklingen av verdens første 8K OLED-TV er en milepæl i 8K-æraen og understreker det spennende potensialet til OLED, sa teknisk sjef hos LG Display, In-Byung Kang, i en uttalelse.

Det er nok imidlertid en stund til vi får muligheten til å utnytte 8K-teknologien, med tanke på at ikke engang 4K-oppløsningen ennå er i nærheten av å bli allemannseie og at 8K-sendinger fremdeles kun er på det eksperimentelle stadiet. Teknologien ser likevel ut til å være på horisonten, da flere produsenter nå har 8K-modeller på gang, og Sony søkte nylig om en egen 8K HDR-merking.

LG avduket også nylig en ultrabred 5K-skjerm »

annonse