LG vil lage VR-briller med null «netting-effekt» – uten å øke oppløsningen

Ny vri i kampen for bedre VR-opplevelser.

VR-brillene er ennå i en tidlig utviklingfase, og mange tekniske hindringer gjenstår. En av dem er den berømte nettingeffekten, hvor man kan se avstanden mellom pikslene, et problem mange jobber med å redusere. Nå mener LG at de skal få has på fenomenet, melder nettstedet UpLoadVR.

Det sørkoreanske selskapet har nemlig tatt patent på en VR-skjerm som er designet spesifikt for å eliminere nettopp nettingeffekten.

Som regel er det høyere oppløsning som er kuren for mindre nettingeffekt, men LGs konsept ser interessant nok ut til å ha en annen tilnærming. Patenten beskriver nemlig «lys-diffusjon» som løsningen på problemet.

Det spørs om ikke det er smartere å satse på høyere oppløsning. Dette er de nye 8K-VR-brillene Pimax.

Lyser opp de mørke mellomrommene

Nærmere bestemt ser LG for seg et konsept som innebærer å legge en lysdiffusjonskomponent mellom selve skjermen og den optiske linsen som brukeren ser gjennom. Denne komponenten skal «spre» lyset fra den lysende delen av skjermen, altså pikslene, til de mørke mellomrommene som kan ses mellom pikslene og som forårsaker nettingeffekten.

Dermed er det altså meningen at de mørke feltene skal «skjules» for brukeren. Hvor godt dette vil fungere i praksis er selvsagt altfor tidlig å si, men løsningen ser i alle fall ikke ut til å ligne på noe vi har sett tidligere. Det er høyst uvisst når vi eventuelt vil få se konseptet i levende live, siden det enn så lange altså kun dreier seg om en patent.

I mellomtiden jobbes det også hardt med å lage VR-skjermer med mye høyere oppløsning, noe som også vil bidra til å kvitt det uvelkomne fenomenet. I denne forbindelse meldte vi for eksempel nylig om et nytt par Kickstarter-finansierte VR-briller som skilter med én 4K-skjerm per øye.

De eksisterende VR-brillene er likevel fremdeles populære: Oculus Rift nærmer nå seg HTC Vive i salgstall »

Les også
LG avslører ultrabred 5K-skjerm med HDR
Les også
Disse VR-brillene har allerede samlet inn mer penger enn Oculus Rift på Kickstarter
Les også
Dette er Samsungs nye VR-briller
Les også
Disse VR-brillene med 8K-oppløsning ble en knallsuksess på Kickstarter
Les også
Samsungs neste Gear VR-briller får trolig egen skjerm med superoppløsning
Les også
Disse VR-brillene har én 4K-skjerm for hvert øye
Les også
Nå kommer det VR-skjermer som skal fjerne «netting-effekten»
Les også
VR-skjermen til Sharp har over 1000 piksler per tomme
annonse