Til hovedinnhold

LGs nye mobilkamera analyserer hva du tar bilde av før den gir deg optimale innstillinger

LG V30 er allerede en skikkelig god mobil, og her på verket kalte vi den en av de aller beste mobiltelefonene noensinne da vi testet den i fjor høst. Nå melder LG at mobilen blir enda bedre, takket være ny «kunstig intelligens»-teknologi.

Årets nye 2018-utgave av LG V30 skal nemlig utstyres med en teknologi LG kaller «Vision AI», som skal gi mobilen nye, avanserte egenskaper – først og fremst på kamerafronten.

Ved hjelp av Vision AI blir V30 i stand til å automatisk analysere objekter i omgivelsene og deretter gi anbefalinger om hvordan du bør ta bildet og hvilke moduser du bør benytte for optimalt resultat. Teknologien tar i betraktning forhold som vinkel, farge, refleksjoner, baklys og metningsnivå.

Vision AI-teknologien er i stand til å gjenkjenne flere elementer i bildet helt på egen hånd.

Skal også gi mer avansert stemmekontroll

Dersom man for eksempel retter kameraet mot en bolle pasta vil kameraet kjenne igjen motivet og anbefale en egen «mat»-modus, som blant annet gir varmere farger og høyere skarphet for en mest mulig delikat gjengivelse av maten.

Selve gjenkjenningen av objektene skjer ved å sammenligne motivene med bilder i en diger database bestående av 100 millioner bilder fordelt på tusen ulike bildekategorier, sier LG. Dette mener de skal gi veldig presise resultater.

Den nye Vision AI-teknologien skal også gjøre fotografering i lav belysning mye bedre. Dette skjer ved at lysnivået måles i selve bildet som tas i stedet for omgivelsene, noe LG sier skal gi en mer presis justering av lys ved fotografering i mørke områder.

Det er imidlertid ikke bare fotografer som får glede av teknologien. Vision AI skal fungere sammen med Google Assistant og legge til rette for omfattende stemmekontroll som kan brukes til å åpne apper og foreta justeringer kun med stemmen. 32 eksklusive stemmekommandoer skal kunne benyttes.

Mer informasjon om hva vi har i vente vil bli avslørt på MWC-messen som starter den 25. februar.

LG er også aktive på OLED-fronten: Her er selskapets nye OLED-TV-er »

annonse