Til hovedinnhold

Endelig kommer Pentax med fullformat

Og to snertne telezoomer slippes i april.

Pentax / Shutterstock

Utradisjonelle Pentax har til stadighet utstyrt sine digitale speilreflekskameraer med en APS-C-bildebrikke. Det er ikke noe galt i det – «mannen i gata» går gjerne for den litt rimeligere sorten kameraer uansett, og APS-C er på ingen måte ensbetydende med dårlig bildekvalitet.

Men for noen av entusiastene har mangelen på et skikkelig fullformatshus vært et sårt og sort hull i Pentax' produktportefølje.

Heldigvis vil snart den vonde tiden være over for fullformatfansen.

Nå har nemlig Pentax dratt sløret av et hittil ikke navngitt kamera med fullformat-bildebrikke. Det eneste de røper, er at det som øvrige Pentax-modeller vil ha K-fatning og dessuten vil ha en APS-C beskjæringsfunksjon. Sistnevnte skal sørge for at kameraet vil være kompatibelt med samtlige DA-objektiver.

Det navnløse kameraet har verken fått pris eller slippdato, men skal være planlagt klart for levering mot slutten av året. Det gir deg jo litt tid til å spare opp noen tusenlapper.

Lyssterkt sportsobjektiv

Et skikkelig fullformatskamera trenger naturligvis også skikkelige objektiver, og her skjer det også ting. Karamellen denne gangen har fått betegnelsen HD Pentax-D FA* 70-200mm f/2,8 ED DC AW og inngår som vi ser i Pentax' stjerne-serie – det vil si ekstra høy kvalitet med værbeskyttelse.

Foto: Pentax

Denne telezoomen har laveste blender på f/2.8 gjennom hele zoomområdet fra 70mm til 200mm, og er utstyrt med «Quick-Shift-Focus»-systemet som skal gjøre det enkelt å skifte mellom forskjellige fokusmodi. Objektivet vil ifølge Pentax egne seg godt for sportsfotografering.

Linseoverflatene er antirefleksbehandlet, mens frontelementet i tillegg har SP-coating (Super Protect). Sistnevnte skal være smussavvisende og gjør det enklere å holde rent.

På naturfotografens ønskeliste

Det andre nye objektivet heter HD Pentax-D FA 150-450mm f/4,5–5,6 ED DC AW – altså snakker vi om en ganske så lang telezoom med variabel blender. Det er ikke like lyssterkt som den tidligere omtalte 70-200 millimeteren, men det betyr også at prisen vil ligge på et relativt anstendig nivå.

Foto: Pentax

For naturfotografi i dagslys kan dette være et spennende objektiv. Med et APS-C-kamera gir det en brennvidde tilsvarende 230–690mm – supert når du trenger å trekke motivet nærmere.

Begge objektivene vil være leveringsklare i løpet av april måned – men det kan være greit å ha fylt opp sparegrisen først. Sirka-prisene vi får oppgitt ligger på 22 tusen norske kroner for HD Pentax-D FA* 70-200mm f/2,8 ED DC AW, mens den ekstra lange og langsommere HD Pentax-D FA 150-450mm f/4,5–5,6 ED DC AW vil koste et par tusenlapper mer.

Du kan for øvrig melde deg på vårt prisvarsel her:HD Pentax-D FA* 70-200mm f/2,8 ED DC AWHD Pentax-D FA 150-450mm f/4,5–5,6 ED DC AW

Ofte ute i hardt vær?
Pentax har værtette blitser >>>

(Kilde: Pressemelding)

annonse