Nyhet

Se de 114 imponerende bildene fra fotovandringen

Dette er de lokale bidragene som går videre til finalen.

Oversikt

Fotovandringen er en stor begivenhet som arrangeres hvert år, og samler deltakere rundt om i hele landet. Vandringen for 2014 er nå over, tusenvis av imponerende bilder har vært sendt til sine respektive lokale juryer for bedømming. Det har kommet inn uhyre mange gode bilder, og de 19 juryene rundt om i landet har hatt en tøff jobb med å velge ut seks vinnere fra hver by.

Nå kan vi endelig vise frem de 114 bildene som har vunnet på lokalt nivå. Alle disse har vunnet solide premier, og går i tillegg videre til den nasjonale finalen. Der skal det kåres seks nye vinnerbilder. Hvilken plassering et bilde får på lokalt nivå har forøvrig ingen påvirkning når den nasjonale juryen setter seg ned for å gjøre sitt arbeid.

På de neste sidene finner du vinnerbildene rangert etter plassering og by, mens du på siste side vil finne en bildekarusell med alle bildene samlet på ett brett.

Årets tema var «kontraster».

Her er vinnerbildene

Samtlige av de lokale vinnerene blir kontaktet av juryen fra sin respektive by.

Se alle vinnerbildene fra 2012 her »
Se alle vinnerbildene fra 2013 her »

Juryen

Lokale juryer vil kåre vinnere fra hver deltakerby, som så går videre til den nasjonale bedømmingen. Hvem som utgjør den lokale juryen står spesifisert på de følgende sidene.

Den nasjonale juryen består av:

Hovedpremier

Japan Photo stiller med en premiepott verdt totalt 181 000 kroner, mens lokale sponsorer sammen drar den totale premiepotten opp og over 200 000 kroner. Japan Photo stiller med følgende:

Lokale runder:

  • 1. plass: Gavekort på fotoutstyr, pålydende kr 3000.
  • 2. plass: Gavekort på JapanPhoto XXL pålydende kr 1500.
  • 3. plass: Gavekort på JapanPhoto XXL pålydende kr 1000.
  • 4-6. plass: Gavekort på CEWE fotobok pålydende kr 500.

De seks beste bildene fra hver by går videre, og disse 114 bildene er med i kampen om disse premiene:

Nasjonal finale:

  • 1. plass: Gavekort på fotoutstyr, pålydende kr 30 000.
  • 2. plass: Gavekort på JapanPhoto XXL pålydende kr 10 000.
  • 3. plass: Gavekort på JapanPhoto XXL pålydende kr 5 000.
  • 4-6. plass: Gavekort på CEWE fotobok pålydende kr 1000.

Preus Museum i Horten er med som lokal arrangør av fotovandringen i Tønsberg, men som nasjonalt fotomuseum ønsker de å gi noe til alle som deltar i Nasjonal Fotovandring 2014. Sammen med deltagerbeviset kommer nemlig en fribillett som kan brukes av inntil 4 personer til besøk i museet – med gyldighet ut 2015. Verdien er på inntil 240 kroner.

Bypremier

I tillegg har samarbeidspartnere og lokalt næringsliv bidratt med premier og overraskelser i de enkelte byene.

I flere byer har gode samarbeidspartnere og lokalt næringsliv bidratt med premier og overraskelser som inngår som egne trekninger i byen. Her har alle deltakere like odds for å vinne, og premiene er som følger: