Til hovedinnhold

Google presset til å lekke sin egen Pixel 4

Google

Etter en rekke lekkasjer som viste Googles neste «sjefsmobil», kalt Pixel 4, bestemte Google seg overraskende nok for å gi opp hemmeligholdet og bekrefte designet som spredte seg på internett. Lenge før tiden. Google har nemlig som vane å lansere sine Pixel-telefoner i oktober, så vi er trolig flere måneder unna den endelige avsløringen.

Første med flere kamera

At Google nå bekrefter at de jobber med en ny Pixel-telefon bør ikke komme som noen overraskelse, men det som gjør nettopp det er at vi fra bildet Google postet på Twitter kan se at selskapet går for et flerkameraoppsett.

Dette er første gang en Pixel-telefon leveres med mer enn ett enkelt kamera på baksiden, og kommer som er overraskelse fordi Google tidligere har gitt uttrykk for at de bare trenger ett enkelt kamera for å ta gode bilder.

Så har også tidligere Pixel-telefoner gjennomgående skapt noen av de aller beste bildene i premiumsegmentet. Ifølge Google skyldes dette i stor grad bruken av den avanserte bildebrikken deres, kalt Pixel Visual Core, sammen med smart programvare og kunstig intelligens.

Forrige års Pixel 3-modeller fikk kraftig forbedret ytelse ved fotografering i lite lys. Hvordan Google planlegger å utnytte det nye «kamera-batteriet» er så langt ikke kjent, men enten har Google omsider hivd seg på trenden med å tilby et teleobjektiv i tillegg til standardobjektivet, eller de har gitt telefonen et ekstra vidvinkelobjektiv. Fra bildet ser vi uansett tydelig at det er snakk om minst to kamerear, i tillegg til ulike sensorer og en blits.

Ingen fingerskanner på baksiden

Et annet punkt det er verdt å merke seg er at Pixel 4 ikke får en fingersensor på baksiden, slik Pixel 3 har. Google kan selvsagt ha plassert denne langs en av langsidene, men vi vet jo at stadig flere velger å bygge den inn bak selve panelet og i hovedsak støtte seg på opplåsing med ansiktet.

The Verge spekulerer i om Pixel 4 får nyte godt av Googles «Project Soli»-teknologi. Denne kan i så fall, via en slags radar, gi telefonen mulighet til å detektere små bevegelser du gjør med hånden i nærheten av den og dermed åpne for nye former for interaksjon mens den står til lading eller ligger på bordet foran deg. Alt uten fysisk berøring.

Andre detaljer om telefonen må vi komme tilbake til når det nærmer seg lanseringen. Kanskje trenger vi imidlertid ikke vente helt til oktober for mer informasjon ettersom denne har en lei tendens til å lekke på forhånd hver eneste gang. I fjor fikk vi blant annet alle detaljer for Pixel 3 via en russisk blogg før Google selv hadde avduket den.

Dette er Googles nye og billige Pixel-mobiler
Hils på Pixel 3a og 3a XL »

(Kilde: The Verge)

annonse