Til hovedinnhold

Nå er Pixel 3-datoen klar

Google har lanseringsdag 9. oktober.

Googles har de siste årene lansert egne Android-baserte telefoner i sin Pixel-serie, som kommer uten forhåndsinstallerte apper og tjenester fra andre produsenter.

Nå har mye informasjon om årets Pixel-modeller lekket, blant annet lanseringsdatoen.

Datoen er klar

Telefonene det er snakk om heter Pixel 3 og Pixel 3 XL, og de skal ifølge flere kilder lanseres på et stort arrangement i New York enten 4.- eller 9. oktober. Dette stemmer godt med Googles tidigere lanseringer, da både den originale Pixel og Pixel 2 ble lansert henholdsvis to og ett år tidligere.

Den endelige slippdatoen er klar etter at Google har sendt ut invitasjoner. Det ble 9. oktober i New York. Lanseringen skjer klokken 11 på formiddagen lokal tid i New York, eller 17.00 her hjemme.

Store Pixel 3 XL får skjermleppe

I Russland har flere lykkes med å få tak i de nye Pixel-telefonene allerede. Her vises en unboxing av Pixel 3 XL.

Pixel 3 XL får den største skjermen av de to nye telefonene med et P-OLED-panel på 6,2 tommer og en oppløsning på 1440 x 2960 piksler. Panelet dekker omtrent hele fronten, men avbrytes av en dyp skjermleppe over skjermen og en liten ramme nederst.

Telefonen skal koste omtrent 1000 dollar. Om det stemmer vil den bli 150 dollar dyrere enn forgjengeren.

Pixel 3 får ikke heldekkende skjerm

I motsetning til den større XL-versjonen får Pixel 3 ingen skjermleppe, men heller en liten ramme i toppen av skjermen med plass til sensorer og kamera. Skjermen vil måle enten 5,3- eller 5,4 tommer, men mer informasjon må vi nok vente til lansering med å få.

Pixel 3 kan komme til å koste omtrent 650 dollar når den lanseres i oktober. Om dette stemmer øker dermed ikke Google prisen for sin billigste Pixel-telefon i år.

Kommer med nye Android Pie

Begge Pixel-telefonene får angivelig den raske Snapdragon 845-systembrikken med åtte kjerner og Adreno 630-grafikk. 128 GB lagringsplass og 4 GB arbeidsminne skal også være på plass, men XL-varianten kan komme med enda høyere lagringskapasitet.

Begge telefonene vil i alle fall leveres med den siste versjonen av Android, kalt «Pie», som er tilgjengelig til dagens Pixel-telefoner allerede i dag.

Får to frontkamera

Dette er 3D-modeller av hvordan de nye Pixel-telefonene skal se ut.

Ifølge lekkede bilder og video får telefonene to frontkamera. Dette gir mulighet til å ta «selfies» med ulike dybde- og uskarphetseffekter. Den ene av linsene skal også være vidvinkel, slik at du få plass til mer i bildet.

Bak på telefonene finner vi noe utypisk for dagens toppmodeller bare ett kamera, og mens det er ukjent hvor godt dette er har tidigere Pixel-telefoner hevdet seg i forhold til konkurrentene. Det er uansett ventet at begge de nye Pixel-telefonene vil få en forbedret «Pixel Visual Core»-brikke, som prosesserer HDR+-bildene som fanges av kameraet. Om du tar bilder i lite lys skal de nye modellene være kraftig forbedret på dette området.

Som hos forgjengerne er en fingersensor på plass på baksiden, men noen spekulerer også i hvorvidt de to frontkameraene kan brukes til ansiktspålogging.

Det er ingen spor av noen inngang for hodetelefoner, så her blir det trådløs overføring eller adapter som gjelder for lyd.

Ingen av Pixel 2-telefonene kom med trådløs lading, en funksjon som nevnes som én mulig nyhet hos nykommerne.

Det spekuleres videre i om Pixel-telefonene vil produseres av HTC, som Google kjøpte i fjor, men også andre selskaper er nevnt. For oss nordboere er det likevel langt fra sikkert vi vil få mulighet til å kjøpe Pixel 3 eller Pixel 3 XL i norske butikker, da ingen av forgjengerne ble lansert her hjemme.

Men denne kan nordmenn kjøpe:
Nokia 7 Plus er en Pixel-mobil til halve prisen »

(Kilde: Tom's guide, Tech Radar)

Les også
Google presset til å lekke sin egen Pixel 4
Les også
Google kjøper smartklokkeprodusent. Kan bli Apple Watch' argeste konkurrent.
Les også
– Flere linser er unødvendig
Les også
Dette er nytt i Android Pie
Les også
Trenger du telefon med stor skjerm?
Les også
Nye Android gir deg plass til dobbelt så mange bilder
Les også
Som en Google Pixel til halv pris
annonse